Domácí limonády, které musíte vyzkoušet: Zázvorová, okurková, s borůvkami i sladkým mangem

8. července 2019 • 00:00

Domácí limonády jsou nejen skvělá záchrana v letních pařácích, ale i ten nejchutnější způsob, jak dopřát svému tělu dostatek tekutin a nemuset se do pití nutit. Podívejte se na naše vychlazené tipy na ovocné letní drinky a pusťte se do toho!

Zvláště v nejteplejších měsících, kdy je potřeba dbát na pitný režim, by limonáda vyrobená doma neměla chybět v naší lednici. Samotná příprava je velmi jednoduchá a tu svoji oblíbenou si najde každý. Celý recept a postup zobrazíte kliknutím na název konkrétního pokrmu.

Okurková limonáda s citronem 

Limonáda s okurkou je jedním z nejjednodušších způsobů, jak si v horkém dni dopřát osvěžení. Okurky obsahují téměř 90 % vody, takže limonáda skvěle hydratuje v tropických vedrech a navíc, pokud ji osladíte méně, neobsahuje ani příliš cukru.

Pikantní zázvorová 

Tuhle nepřekonatelnou klasiku nemůžeme vynechat. Domácí zázvorová limonáda bude chutnat nejlépe s hrstí máty a kapkou limetky. A až budete pořádat večírek, může domácí zázvorovka posloužit jako základ pro osvěžující letní drinky. Stačí přidat třeba gin nebo rum a party může začít.

Kokosová limonáda osvěží

Limonáda s kokosovým mlékem je nápoj typický pro karibskou oblast, nicméně čím dále, tím více se stává populární i v ostatních  koutech světa. Krémové kokosové mléko poskytuje limonádě jedinečnou chuť a svěžest, což činí tento nápoj dokonalým spojencem v boji proti vysokým teplotám.

Borůvková limonáda plná vitaminů

V průběhu léta, kdy chodíme do lesa nejen na houby, se nabízí limonáda z lesních plodů. Vyzkoušejte sladkou borůvkovou limonádu. Je velmi osvěžující, bohatá na vitaminy a díky aromatické bazalce vám určitě zachutná hned napoprvé.

Mangová se štiplavým zázvorem

Chcete si dopřát trochu exotiky? Mangová limonáda by mohla být pro vás ta pravá. Kombinace sladkého manga a pikantního zázvoru je ten správný nakopávač v parných dnech a může pomoci i v případě letního nachlazení.

Melounová s mátou

V letních horkých dnech není nic lepšího než melounová limonáda s mátou, která  je jednoduchá na přípravu a báječně osvěží. Uchovávejte ji v lednici. Pořádně vychlazená se totiž dá popíjet celý den u bazénu.

Malinovo–ostružinová

Zkusili jste už spojit sladkou chuť malin s dokonalým aromatem ostružin? Tato kombinace spolu tvoří souhru chutí i barev, kterou si snadno oblíbíte. Malinovo–ostružinová limonáda slazená medem se svěží chutí limetky je nejen ideálním nápojem do horkých letních odpolední. Je ceněná také pro vysoký obsah antioxidantů a vitaminů.

Do domácí limonády patří čerstvé bylinky. Jak je vypěstovat i doma v květináči, najdete ZDE >>>

Autor: Kateřina Rovenská