Nealko drinky pro suchý únor: Zkuste Virgin Mojito, domácí limonády nebo kombuchu

30. ledna 2024 • 00:15

Rozhodli jste se, že budete držet suchý únor, nebo jen hledáte inspiraci na nealko nápoje? Vybrali jsme několik receptů na ty nejlepší, po kterých nebolí hlava, a navíc skvěle chutnají. Od nealko verzí oblíbených drinků přes domácí limonády až po zdravé fermenty z probiotických kultur!

Suchej únor: Jdete do toho?

Nealkoholické pivo, drinky a limonády každý zná. Přinášíme inspiraci na několik oblíbených, ze kterých si určitě vyberete. A pokud jste milovníky vína, možná vás překvapí, že existuje i nealko verze. Případně můžete zkusit kombuchu, která je považována za nejlepší nealkoholickou náhradu prosecca. Jde o lehce perlivý nápoj z čaje, který je navíc fermentovaný, takže vám za něj tělo poděkuje. Spoustu skvělých nealkoholickcýh drinků si můžete vyrobit sami doma a my pro vás máme pár tipů. Všechny recepty najdete v odkazech pod názvy nápojů.

Víte, co udělá s tělem měsíc bez alkoholu?>>>

Video se připravuje ...

Domácí limonády

Domácí limonády jsou ověřená klasika. Vychutnají si je děti i dospělí, a pokud si připravíte sirup do zásoby, třeba tento mátový, stačí ho pak jen doplnit perlivou vodou, vždy když dostanete chuť. Výborná limonáda je mangová nebo pomerančová s granátovým jablkem.

Virgin Mojito, Colada i horký punč

Mojito a Piňa Colada se řadí mezi nejoblíbenější míchané drinky. Protože jsou plné výrazných chutí, užijete si je i bez alkoholu, a to nejen v létě. I v únoru a v teple domova mohou být výbornou tečkou za dobrou večeří. Bez alkoholu se dá připravit i Sangría. Ta bude chutnat hlavně dětem a milovníkům sladších drinků. Je totiž plná ovoce a ovocných džusů. A pokud máte chuť na něco horkého, zkuste nealkoholický punč.

Kombucha a vodní kefír

Proces výroby kombuchy, které se také přezdívá „houbový čaj“, zahrnuje kvašení a zrání. Tím se trochu podobá výrobě piva nebo burčáku. Chuťově pak kombucha připomíná právě burčák, nebo dokonce prosecco, při fermentaci totiž vznikají i bublinky a výsledný nápoj je perlivý. Vodní kefír se vyrábí z tibetské houby a připomíná spíše perlivou ovocnou limonádu. Na kombuchu i tibetský kefír potřebujete nejprve zakoupit nebo sehnat kulturu mikroorganismů, kterou seženete na internetu nebo v prodejnách se zdravou výživou. Hlavní výhodou těchto fermentovaných nápojů je nízký obsah cukru, který mikroorganismy při kvašení spotřebují, a také zdraví prospěšné účinky, které jsou jim přisuzovány. Pozor ale na dlouhé kvašení, při kterém vzniká i menší množství alkoholu.

Video se připravuje ...

Autor: red