Co jíst v práci, když si vaříte sami: 10 snadných receptů do krabičky na obědy i svačiny

14. září 2020 • 00:00

Dlouhá cesta nebo náročný pracovní den? S těmito recepty hlad mít rozhodně nebudete. Přinášíme tipy na rychlá a lehká jídla, která zasytí, dobře se jí i z krabičky a v batohu se nezkazí. 

Cuketové muffiny se slaninou a sýrem

Zkuste trochu experimentovat. Muffiny přece nemusí být vždy jen sladké. Tyto cuketové muffiny se slaninou a sýrem si zamilujete už při prvním kousnutí. Kostičky dokřupava vypečené slaniny spolu s pikantním čedarem dodají muffinům ten správný šmrnc. Tuto skvělou svačinku v práci jistě uvítáte.  

Cheesecake do skleničky

Po dobrém obědě přijde vhod sladká tečka. Cheesecake do skleničky oceníte za jeho rychlou přípravu, která vám nezabere více než 15 minut. Báječný krémový dezert plný čerstvého ovoce vám osladí i ten nejnáročnější pracovní den.

Masové koule s bulgurem a zeleninou

Nechejte se během pracovního týdne hýčkat a připravte si s sebou vydatný oběd. Masové koule s bulgurem a zeleninou jsou trefa do černého. Kuličky z mletého masa v tomatové omáčce chutnají naprosto senzačně. Navíc když k nim připravíte originální přílohu ve znamení bulguru, brokolice a cukrového hrášku, rozhodně nemůžete šlápnout vedle!

Burgery z červené řepy

Namísto masového burgeru vyzkoušejte naše burgery z červené řepy, na kterých si pochutnají nejen vegetariáni. Placičky z červené řepy a ovesných vloček jsou zkrátka skvělou obměnou všemi známé klasiky. Rajčata, směs salátů ani majonéza nesmí chybět.

Sendviče s lososovou pomazánkou

Za pár minut doma vykouzlíte vynikající sendviče s lososovou pomazánkou, které poslouží jako svačina nebo lehký oběd na cesty i do práce. Pomazánku tvoří lučina a pečený losos, to vše doplňují šťavnaté ředkvičky a štiplavá rukola. Na žitném chlebu pomazánka chutná jedna báseň.

Lehký bramborový salát

Není salát jako salát. Tento lehký bramborový salát obsahuje spoustu čerstvé zeleniny – ředkvičky, jarní cibulky, řapíkatý celer i petržel. Zálivka z dijonské horčice, vinného octa a olivového oleje se postará o dokonalé propojení chutí. Připravte si ho s sebou do skleničky, je to nejen praktické, ale takové jídlo lahodí i oku.

Losos v sezamu s nudlemi

Báječný a zdravý oběd si připravíte během 30 minut. Losos v sezamu s nudlemi vás skvěle zasytí i při větším pracovním vytížení. Marináda ze sójové omáčky, medu, česneku a zázvoru vás určitě překvapí! Jako přílohu zvolte udon nudle s jarní cibulkou a chilli papričkou.

Wrapy s kuřecím masem

Připravte si na dopolední svačinku nebo oběd zdravou verzi wrapů s kuřecím masem. Zapomeňte na majonézu, základem těch našich je krémový sýr, který chutná skvěle a navíc se nemusíte bát, že by z wrapu při jídle vytékal. Wrapy jsou plněné nejen grilovaným kuřecím masem, ale také lahodným avokádem, mrkví a salátem.

Chlebíčky s pečenou dýní a kozím sýrem

Léto je neúprosně u konce. Blýskněte se před kolegy a přineste s sebou do práce závan podzimu. Chlebíčky s pečenou dýní a kozím sýrem jsou ochucené ještě tymiánem a rozmarýnem. Ozdobte je navrch ostružinami a pekanovými ořechy, budou tak naprosto dokonalé, uvidíte sami.

Kuskus s kuřecím masem na kari

Kuskus s kuřecím masem na kari je sázka na jistotu. Dozlatova opečená kuřecí prsa marinovaná v jogurtu a kari jsou skvělým nápadem na oběd nejen do práce. Kombinace s kuskusem s rozinkami, granátovým jablkem a cibulkou rozhodně stojí za vyzkoušení!

Recepty pro vás připravil časopis F.O.O.D. Kupte si ho v elektronické podobě nebo tištěný přímo do schránky ZDE >>>

Už máte zářijové číslo časopisu F.O.O.D.? Už máte zářijové číslo časopisu F.O.O.D.? • Autor: F.O.O.D.

Autor: DF, F.O.O.D.