Oběd do krabičky: Recepty na slané palačinky, sendviče i tortilly

25. února 2019 • 00:00

Začali jste přemýšlet o změně jídelníčku a první problém, na který jste narazili, jsou obědy v práci? Svíčková s knedlíkem, řízek s kaší a smažené nudle ze stánku od naproti vám k vysněné figuře příliš nepomohou. Uvařte si rychlá zdravá jídla, která vám budou chutnat i za studena. Krabičky jsou v módě!

Pracovní schůzka nebo cesta vám můžou snahu o vlastní obědy pořádně zkomplikovat. Nachystejte si proto jídlo, které můžete sníst za každé situace a bude chutnat i studené. Celý recept a postup zobrazíte kliknutím na název konkrétního pokrmu.

Kuskus s kuřecím masem i s tofu

Odbýváte se často pečivem? Přestaňte se vymlouvat na nedostatek času. Kuskus stačí zalít vroucí vodou a během pěti minut máte nutričně hodnotnou přílohu, kterou už stačí jen smíchat se zbylými surovinami. Kuskus s kuřecím masem neurazí ani o nedělním obědě, a pokud chcete při přípravě ušetřit ještě pár minut, pak vyzkoušejte kuskus s tofu. Doplněný zeleninou, kterou můžete navíc orestovat na přepuštěném másle, bude perfektním obědem, který zasytí.

Tortilly s kuřecím masem

Jedním z dalších tipů na rychlý oběd, na který nebudete navíc potřebovat ani krabičku, jsou tortilly. Jejich výhoda spočívá ve variabilitě náplní. Stačí vyměnit jednu nebo dvě suroviny a máte pokaždé jiný oběd. Za studena si pochutnáte na tortillách s kuřecím masem a fantasticky chutná i grilovaná tortilla s kuřecím masem a bazalkovým dressingem.

Těstovinový salát

Za studena si pochutnáte i na těstovinách. Ať už zvolíte jakýkoliv těstovinový salát nebo těstoviny s tuňákem a rajčaty, oceníte rychlou přípravu a fakt, že i po několika hodinách v kabelce budou chutnat pořád stejně dobře. Máte-li rádi výraznější chutě, pak vás nadchnou těstoviny s kozím sýrem, sušenými rajčaty a křupavou slaninkou. Chcete-li přípravou strávit naprosté minimum času, smíchejte těstoviny s pestem, přidejte pokrájená cherry rajčata a strouhaný parmazán.

Slané palačinky

Zatímco sladké palačinky patří spíše mezi kaloričtější dezerty, slané si snadno připravíte dietně a zdravě a sníst je můžete kdykoli během dne. Palačinky na způsob galetek se šunkou a vejci vám budou závidět i kolegové v práci. Na těsto budete potřebovat jen pár základních surovin, a je jedno, jestli je naplníte sušenými rajčaty a mozzarellou, nebo špenátem a balkánským sýrem. Slané palačinky si tak můžete připravit, i když zrovna nemáte nakoupeno.

Sendviče a bagely jsou sázka na jistotu

Chutný sendvič z kvalitních surovin v obchodě často nenajdete. Připravte si ho doma a vezměte s sebou do práce nebo na cestu autem. Na domácím BLT sendviči si pochutnáte mnohem víc než na kupovaném z benzinky. Že nevíte, co je základem BLT sendviče? Přeci slanina (Bacon), salát (Lettuce) a rajčata (Tomatoes). A chutná famózně. Počítáte kalorie? Pak je fitness sendvič se šunkou, broskvemi a řeřichou právě pro vás. Čím dál oblíbenější je domácí hummus. Připravíte-li tyhle bagely s domácím hummusem, kapií a rukolou, můžete se o svačinu rozdělit klidně i s veganem.

Hledáte zdravé recepty na těstoviny? Inspiraci najdete ZDE >>>

Autor: Veronika Duží