Pomazánky na topinky, které musíte vyzkoušet: Sardinková, z červené řepy i pikantní avokádová

25. října 2018 • 00:00

Docházejí vám nápady na rychlou, a přesto vynikající večeři? Úspěch vám zajistí pomazánky. Jsou připravené raz dva, můžete je neustále obměňovat a navíc spotřebujete to, co máte doma ve spíži. Podívejte se na naše nejoblíbenější recepty na topinkovky a nechte se inspirovat. 

Rybí pomazánka z tuňáka i sardinek

Že bychom měli jíst víc ryb, slýcháme pořád, pomazánky vám je pomůžou zařadit do jídelníčku i ve dnech, kdy na vyváření zkrátka není čas. Tuňáková pomazánka s černými olivami je jednoduchá a chutná skvěle. Nebo vyzkoušejte tuňákovou s  fazolemi, která je plná proteinů a na dlouho zasytí.

I se sardinkami můžete dělat zázraky! Odborníci na zdravou výživu si je díky jejich vysokému obsahu zdravých omega-3 tuků nemůžou vynachválit, bohužel je ale většina Čechů neumí zpracovat jinak než s cibulí a kečupem. Vy raději zkuste sardinkovou pomazánku s avokádem nebo sardinkovou se sýrem cottage.

Pomazánka z červené řepy třikrát jinak

Tato kořenová zelenina zažívá velký comeback do našich kuchyní a není se čemu divit. Červená řepa nejen skvěle chutná, ale navíc pročistí organismus, povzbudí játra a obsahuje porci vitamínů, kterou v zimních měsících oceníte. 

Pomazánka z červené řepy s ořechy je geniálním spojením jednoduchých chutí, smetanu můžete navíc nahradit jogurtem a zdravá večeře je na světě. Vyzkoušet můžete i pomazánku z červené řepy s lučinou  lehká a jemná pomazánka, jak má být, nebo pomazánku z červené řepy s křenem  dosladit ji můžete podle chuti, ale klidně se bez cukru navíc obejde úplně.

Pažitka se hodí téměř kamkoliv

V kuchyni ji můžete mít po ruce čerstvou po celý rok a pěstovat ji zvládne doslova každý  pažitka představuje jednoduchý způsob, jak vašim pomazánkám dopřát trochu svěžesti navíc. Klasickou mrkvovou pomazánku pažitka oživí, skvěle doplní i sladkou chuť jablek v této jablkovo-sýrové pomazánce, ale na skvělou pomazánku s pažitkou si vystačíte i jenom s cibulí a lučinou. 

Česneková, avokádová i pivní pomazánka

Nevadí vám něco trochu ostřejšího? Pikantní avokádové pomazánce chybí k dokonalosti už jenom sklenička vína. Pivaři zase ocení ostrou pomazánku s pivem. I pikantní česneková pomazánka vás potěší svou ostrou chutí, máte-li ale společnost, možná ji raději vynechte. 

Ochutnejte i další skvělé pomazánky. Recepty najdete ZDE >>>

Autor: Kristina Hamplová