Vánoční kapr 7x jinak: Smažený, marinovaný i zdravá verze z trouby

24. prosince 2024 • 04:46

Kapr a bramborový salát jsou tradiční štědrovečerní večeří, kterou si jen málokterá česká rodina odpustí. Chcete si o svátcích pochutnat na rybě a nevíte, jak letos na to? Přinášíme vám různé variace, jak připravit vánočního kapra. V klasickém trojobalu, pečeného v troubě nebo třeba s bylinkami. S těmito recepty si zaručeně pochutnáte! 

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku je lehčí varianta klasického smaženého kapra Kapr po mlynářsku je lehčí varianta klasického smaženého kapra • Autor: istock

Kapr po mlynářsku je lehčí varianta klasického smaženého kapra, jelikož se obaluje pouze v mouce. Mouka maso ochrání, a přitom nepřebije jeho chuť. 

Smažený kapr v trojobalu

Video se připravuje ...

Osvědčený smažený kapr v trojobalu na vánoční stůl bezesporu patří stejně jako bramborový salát a cukroví. Hotového kapra dejte na papírový ubrousek, který vsákne přebytečný tuk. A pokud vám o Vánocích zaskočí kost v krku, podívejte se, jak ji rychle vyndat! 

Kapr pečený s bylinkami

Kapr pečený v troubě s bylinkami je naprostá delikatesa! Kapr pečený v troubě s bylinkami je naprostá delikatesa! • Autor: istock

Ten nejzdravější způsob, jak připravit kapra, je pečení v troubě. Kapr pečený s bylinkami je naprostá delikatesa! Podávejte s uvařenými brambory.

Kapří hranolky

Kapří hranolky si můžete připravit doma velmi jednoduše a sami! Kapří hranolky si můžete připravit doma velmi jednoduše a sami! • Autor: istock

Na kapří hranolky nemusíte chodit do restaurace v Třeboni. Tento vyhlášený pokrm si můžete připravit doma velmi jednoduše a sami!

  

Kapr na zelenině a víně

Výborný kapr na bílém víně s kořenovou zeleninou je perfektní obměnou klasického smaženého kapra Výborný kapr na bílém víně s kořenovou zeleninou je perfektní obměnou klasického smaženého kapra • Autor: istock

Výborný kapr na bílém víně s kořenovou zeleninou je perfektní obměnou klasického smaženého kapra. Důkaz, že kapr může chutnat skvěle, i když není smažený!

Břeclavský kapr

Břeclavský kapr se dává den předem do studeného mléka Břeclavský kapr se dává den předem do studeného mléka • Autor: istock

Břeclavský kapr se dává den předem do studeného mléka. Díky tomu ho zbavíte klasického rybího zápachu. A ještě se vylepšuje kořením. Podávejte s bramborovým salátem nebo kaší.

Kapr načerno

Díky karamelu a povidlům dostane kapr tmavý nádech Díky karamelu a povidlům dostane kapr tmavý nádech • Autor: istock

Recept na kapra načerno je sice složitější z hlediska ingrediencí, ale výsledek stojí za to. A proč na černo? Díky karamelu a povidlům dostane kapr tmavý nádech.

Už máte ke kaprovi připravený bramborový salát?

Video se připravuje ...

Autor: red