Vánoční kapr 7x jinak: Smažený, marinovaný i zdravá verze z trouby
Kapr a bramborový salát jsou tradiční štědrovečerní večeří, kterou si jen málokterá česká rodina odpustí. Chcete si o svátcích pochutnat na rybě a nevíte, jak letos na to? Přinášíme vám různé variace, jak připravit vánočního kapra – v klasickém trojobalu, pečeného v troubě nebo třeba s bylinkami. S těmito recepty si zaručeně pochutnáte!
Kapr po mlynářsku je lehčí varianta klasického smaženého kapra, jelikož se obaluje pouze v mouce. Mouka maso ochrání, a přitom nepřebije jeho chuť.
Kapr po mlynářsku je lehčí varianta klasického smaženého kapra
Osvědčený smažený kapr v trojobalu na vánoční stůl bezesporu patří stejně jako bramborový salát a cukroví. Hotového kapra dejte na papírový ubrousek, který vsákne přebytečný tuk. A pokud vám o Vánocích zaskočí kost v krku, podívejte se, jak ji rychle vyndat!
Smažený kapr v trojobalu na vánoční stůl patří stejně jako bramborový salát a cukroví
Vynikající recept na kapra v marinádě s česnekem. Marináda maso nejenom výborně ochutí, ale také se maso díky ní i krásně rozleží.
Marináda maso nejenom výborně ochutí, ale také se maso díky ní i krásně rozleží
Ten nejzdravější způsob, jak připravit kapra, je pečení v troubě. Kapr pečený s bylinkami je naprostá delikatesa! Podávejte s uvařenými brambory.
Kapr pečený v troubě s bylinkami je naprostá delikatesa!
Na kapří hranolky nemusíte chodit do restaurace v Třeboni. Tento vyhlášený pokrm si můžete připravit doma velmi jednoduše a sami!
Kapří hranolky si můžete připravit doma velmi jednoduše a sami!
Výborný kapr na bílém víně s kořenovou zeleninou je perfektní obměnou klasického smaženého kapra. Důkaz, že kapr může chutnat skvěle, i když není smažený!
Smažený kapr je vánoční tradice. Přečtěte si o tom, jaké další se dodržovaly už za dob našich babiček.
Výborný kapr na bílém víně s kořenovou zeleninou je perfektní obměnou klasického smaženého kapra
Břeclavský kapr se dává den předem do studeného mléka. Díky tomu ho zbavíme klasického rybího zápachu. Podávejte s bramborovým salátem nebo kaší.
Břeclavský kapr se dává den předem do studeného mléka
Recept na kapra na černo je sice složitější z hlediska ingrediencí, ale výsledek stojí za to. A proč na černo? Díky karamelu a povidlům dostane kapr tmavý nádech.