Kapustičky v této podobě sní manžel i děti: Připravte je na slanině a s medem
Vyzkoušejte skvělé kapustičky na slanině s medem. Výborně poslouží jako příloha, ale také lehký oběd. A že u vás růžičková kapusta příliš nefrčí? Stačí dobrý recept a z neoblíbené zeleniny se rázem stane skvělá příloha.
Lahodné propojení slané a sladké chuti? Tuto dokonalou kombinaci zajistí slanina a med. Kapustičky se hodí nejen k masu, ale také k zastřenému vajíčku nebo grilovanému uzenému sýru.
Co budete potřebovat
300 g růžičkové kapusty
80 g anglické slaniny
menší cibuli
10 g másla
4 větvičky tymiánu
¼ lžičky celého kmínu
špetka římského kmínu (možno vynechat)
lžíci medu
šťávu z ½ citronu
cca 100 ml vody
sůl
pološtiepok na gril připravený na pánvi a čerstvě mletý pepř (na servírování)
Postup na kapustičky se slaninou a medem
1. Anglickou slaninu nakrájejte na delší nudličky, dejte na pánev, po chvíli přidejte najemno nakrájenou cibuli a k ní snítky tymiánu. Přisypte kmín, popřípadě i římský kmín.
2. Po pár minutách zakápněte medem a citronovou šťávou. Osmaženou slaninovou směs zalijte vodou.
3. Kapustičky nakrájejte na nudličky a rozmístěte rovnoměrně do pánve na slaninové lůžko. Osolte a nemíchejte. Přiklopte poklicí a nechte 8–10 minut dusit.
4. Zamíchejte, dosolte, dokyselte citronovou šťávou, vytáhněte tymiány a můžete servírovat.