Sladké recepty z tvarohu, kterým propadnete!

18. listopadu 2018 • 21:00

Tvaroh se nám nepřejí nikdy. Pokud také patříte k těm, kdo se můžou utlouct po šátečcích, koláčcích i vláčných tvarohových lívancích, tyhle recepty vás potěší. Tvaroh totiž nepatří jenom do závinů, stejně svěže chutná i v lívancích nebo bábovce. Přesvědčte se sami a vyzkoušejte některý z tvarohových receptů.

Tvarohové lívance za pár minut

Bez úžasně jemných tvarohových lívanců bude víkendové snídani zkrátka něco chybět. Skvělé jsou se zakysanou smetanou a ovocem, javorovým sirupem nebo  vanilkovou omáčkou. Protože jsou nekynuté, zaberou vám navíc jenom chvilku, takže se do nich můžete pustit, i když potřebujete mít snídani na stole za pár minut. Ještě rychlejší a snazší jsou nekynuté lívance bez vajec. Navíc vám na jejich přípravu bude stačit jen pět ingrediencí.

Tvarohová bábovka dvakrát jinak

Nadýchaná a vláčná bábovka? S tvarohem v těstě to je sázka na jistotu! Tvarohová bábovka jde snadno vyklopit a vydrží čerstvá až několik dní. Přidat navíc můžete i ovoce – jemnější moučník, než je tvarohová bábovka s jablečnou náplní, nenajdete. Jablka můžete alespoň spotřebovat i jinak než v klasickém závinu.

Palačinky z tvarohového těsta

Stejně jako lívanečkům i palačinkám dodá tvaroh přímo v těstě šmrnc a nadýchanost. Jemné tvarohové palačinky si zamilujete! A co k nim? S krémovou domácí zmrzlinou nebudou mít chybu, stejně skvělé ale budou s čerstvým ovocem nebo domácí marmeládou. Pokud se vám palačinky trhají, ať děláte, co děláte, víme, co je špatně. Podívejte se na 4 chyby, které děláte při přípravě palačinek, a posnídejte příště dokonalé nadýchané palačinky, jaké znáte z reklamy.

Tvarohové šišky s jahodami

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta nejsou jenom letní záležitostí. Stačí vyndat zásoby mraženého ovoce! Jahodovo-tvarohové šišky jsou rychlejší a stejně skvělé. Tenhle báječný oběd máte hotový hned!

Šátečky s tvarohem k snídani

Křupavé a dozlatova upečené tvarohové šátečky přijdou vhod během všedního dne k snídani i na svačinu. A až se vám sladké přejí, džem nebo ovoce snadno nahradíte i šunkou a sýrem.  Stejně tak můžete vyzkoušet i vlastní masovou či zeleninovou náplň.

Tvarohové koláčky: nestárnoucí klasika

Nevíte, co ke kávě nebo čím potěšit rodinu o víkendu? Zkuste upéct nadýchané tvarohové koláčky a určitě sklidíte velkou pochvalu! Bojíte-li se kynutého těsta, a na řadu moučníků si proto netroufáte, naučte se udělat kvásek podle našeho video návodu a pečte koláče a buchty jako z pohádky!

Autor: Redakce