Fantastické palačinky na víkend: Naučte se je 8x jinak
Bezchybné palačinky bez trhání a připalování na pánvi? Základem úspěchu je správný poměr surovin a tak akorát husté těsto. Naučte se sladké palačinky podle vyzkoušených receptů!
Klasické palačinky tak, jak je znáte
Banánové palačinky
Věděli jste, že banán lze do palačinkového těsta přidat místo cukru i jako náhradu za vejce? A navíc jsou díky němu palačinky sytější.
Slané palačinky
Sladké palačinky jsou klasika, ale co si je připravit naslano? Vyzkoušejte je se sýrem nebo špenátem a servírujte k snídani, obědu i večeři.
Hrnkové palačinky
Jednoduchý recept, který zvládnete i bez váhy. Ingredience odměřte v hrnečku a dokonalý výsledek na sebe nenechá dlouho čekat.
Špenátové palačinky
Palačinky s tvarohem a čokoládou
Milovníci sladkého jistě ocení palačinky přelité čokoládou s tvarohovou náplní.
Palačinky tenké jako papír
Pokud toužíte po tenkých palačinkách, počítejte s půlhodinou navíc. Tekuté těsto nechte odležet a až poté nalijte na rozpálenou pánev, aby se netrhalo.
Francouzské palačinky
Jen málokterá země je spojena s kvalitní gastronomií tak, jako právě Francie. Vyzkoušejte palačinky podle tradičního receptu, takzvané crêpes suzette, které se namáčí do pomerančového karamelu, díky kterému jsou krásně šťavnaté.