Rychlé recepty s kuřecím masem, které musíte zkusit

6. října 2018 • 00:00

Kuřecí maso je chutné, dietní, snadno dostupné a navíc i rychle hotové. Mají ho rády děti i dospělí. Není proto divu, že jsou pokrmy z něj tolik oblíbené, zvlášť, když potřebujete rychle nakrmit hladovou rodinu. Máme pro vás pět receptů, podle nichž uvaříte skvělou večeři do 40 minut.

Pokud ve vašem jídelníčku kuřecí maso chybí nebo se v něm vyskytuje jen sporadicky, děláte chybu. Je vynikajícím zdrojem bílkovin a zároveň obsahuje minimum tuku, je lehce stravitelné a navíc se dá připravit na obrovské množství způsobů. Vsaďte na některý z těchto báječných receptů. Konkrétní postup a recept zobrazíte po kliknutí na název pokrmu.

Kuřecí stripsy jako KFC

I když smažení není úplně nejzdravějším způsobem přípravy masa, patří stripsy mezi velmi oblíbená jídla. Rády po nich sáhnou především děti. Než aby konzumovaly ve fast foodech kuřecí řízečky připravované na přepáleném oleji, doplněné mastnými hranolky, zkuste jim je raději připravit doma. Místo friťáku je ale upečte v troubě. Naservírujte jim je například se zeleninovým salátem. Pokrm tak odlehčíte a ještě do svých potomků dostanete nějakou tu zeleninu. Vyzkoušejte třeba kuřecí stripsy v sezamu se salátem z quinoy. Chystáte-li se přeci jen na smaženou klasiku, pusťte se tentokrát do burgerů s kuřecími stripsy v marinádě z podmáslí. Díky podmáslí je maso křehké a šťavnaté a celá večeře vám nezabere víc než 30 minut.

Jáhlové rizoto s kuřecím masem

Rizoto patří k populárním pokrmům už celé generace. Je rychle hotové a při jeho přípravě zašpiníme jen jeden kastrol. A vlastně nám vůbec nevadí, že ta naše česká verze nemá s originálním italským krémovým rizotem moc společného. Co kdybyste ale tentokrát zkusili rýži nahradit třeba jáhlami, které mají vysokou výživovou hodnotu a jsou přirozeně bezlepkové? Kuřecí jáhlové rizoto s kapustou a červeným zelím se určitě stane vaším favoritem nejen na podzim.

Kuřecí na houbách se smetanou

Milovníci omáček ocení voňavé kuřecí ragú s houbami zjemněné smetanou. Dušené kuřecí maso se vám bude rozplývat na jazyku a s houbami společně tvoří dokonalé podzimní jídlo. Ragú můžete podávat s knedlíkem, šťouchanými brambory, těstovinami, ale i čerstvým chlebem. Pokud nemáte zrovna po ruce čerstvě nasbírané houby, můžete je nahradit předem namočenými sušenými nebo třeba žampióny či hlívou.

Těstoviny s kuřecím masem a špenátem

V našich jídelníčcích často figurují i těstoviny. Ať už jako příloha nebo součást různých pokrmů. Proto mezi našimi recepty nemohou chybět oblíbené špagety. Způsobů, jak je připravit, je celá řada. Ať už bez masa nebo s ním. Vyzkoušejte třeba těstoviny se špenátem a kuřecím masem. Aby byl výsledek co nejlepší, podívejte se na video návod, jak správně uvařit těstoviny, aby se neslepily.

Zapečené brambory s kuřecím masem

Všichni, kteří mají radši pokrmy z brambor, by měli určitě ochutnat variantu zapékanou v troubě. Nastrouhané brambory s kuřecím masem, posypané zelenou cibulkou a dobrým sýrem zapečte ve formě na muffiny. Nejenže jsou tyhle slané muffiny skvělou večeří, ale blýsknete se s nimi i na kdejaké party nebo rodinné oslavě. Tenhle recept na zapečené brambory s kuřecím masem prostě musíte vyzkoušet!

Autor: Lenka Chvostová