Asijské recepty: Rýžové nudle, ramen a vepřový bůček podle časopisu F.O.O.D.
Asijská kuchyně se v našich končinách úspěšně zabydlela a exotické chutě lákají čím dál víc lidí. Připravit asijské jídlo z autentických surovin navíc není žádný problém, jelikož všechny ingredience máme na dosah. Udělejte si ve vlastní kuchyni výlet do Indonésie, Japonska nebo Vietnamu.
Přesvědčte se, že pravá asijská kuchyně není o nedostupných a neznámých surovinách, a vyzkoušejte tři recepty z říjnového čísla časopisu F.O.O.D. Recept a přesný postup zobrazíte kliknutím na název konkrétního pokrmu.
Ramen: recept na japonskou polévku
Polévka se silnou masovou chutí a pořádnou náloží zeleniny je známá kombinací netradičních přísad, jako jsou vařená vejce nebo mořské řasy. Připravte si ramen s krůtím masem, zeleninou a nudlemi, který zasytí a zahřeje, a je tedy ideální podzimní večeří. Snadno ho uvaříte také ve vegetariánské verzi, stačí, když masový vývar nahradíte zeleninovým a místo masa použijete marinované tofu.
Thajské nudle pad thai
Rýžové nudle pad thai jsou pokrmem, na který neexistuje jen jeden recept. Mohou se mírně lišit bistro od bistra a je jen na vás, která kombinace chutí bude sedět vám. Jedno mají ale všechny recepty na tuhle thajskou klasiku společné. Pořádnou porci pražených arašídů na vrchu. Zkuste pikantní pad thai s kuřecím masem, výhonky mungo a cukrovým hráškem podle našeho receptu a arašídy rozhodně nešetřete.
Bůček: recept na asijský způsob
Vepřový bůček není oblíbený pouze u nás, ale patří mezi nejtypičtější ingredience vietnamské kuchyně. Připravte příště oběd s vůní dalekého východu. Bůček v ostrosladké marinádě se zázvorem, chilli papričkami a limetkou si zamilujete úplně stejně jako naší českou verzi s knedlíkem a zelím.