Marináda na gril podle Zdeňka Pohlreicha, kterou zvládne každý

1080p720p360p
9. června 2018 • 00:00

Vepřovou krkovičku nebo kotletu na grilu si řada z nás neumí představit bez marinády. Nejenže maso lehce zkřehne, ale s dobrou marinádou, kterou můžete různě obměňovat, bude vaše grilování pokaždé trochu jiné. Naučte se jednoduchou marinádu jen ze tří ingrediencí s exotickou chutí a grilujte jako šéfkuchař.

Marináda na krkovičku nebo kotletu

Podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha marináda není nezbytnou součástí grilování, ale můžete díky ní dát dobrému masu ještě něco navíc. Není nutné marinovat maso přes noc, jak si řada lidí myslí, stačí maso jemně potřít před grilováním nebo až po něm, čímž mu dáte osvěžující čerstvou chuť.

Zdeněk Pohlreich: Stačí tři ingredience

Šťáva z limetky

Nasekaný koriandr

Olivový olej

Pepř

Marinádu na maso nesolte, aby vám sůl nevytáhla z masa všechnu šťávu ještě před tepelnou úpravou a maso nebylo ve finále vysušené, radí šéfkuchař. Jak připravuje marinádu na maso profesionál Zdeněk Pohlreich, se podívejte ve videu v úvodu článku.

Další tipy na grilování nejen masa naleznete ZDE >>>

Autor: Karolína Fourová