Tipy na grilování: Jak připravit hamburger, kuřecí maso i grilovaný hermelín

10. července 2023 • 00:15

Pokud jste i vy propadli chuti jídla připraveného na ohni a nechcete letos grilovat zas jen steaky a klobásky, nechte se inspirovat naším výběrem originálních grilovaných dobrot. Výhodou receptů z grilu je rychlá příprava a minimum surovin.

1. Grilované masové válečky

Jednoduchý recept, který letos musíte vyzkoušet.  Rychlé grilované válečky z mletého masa s osvěžující tzaziki zálivkou jsou na letní grilování přesně to pravé.

Připravte si k masu i výbornou grilovanou zeleninu>>>

Video se připravuje ...

2. Tuňák na grilu se salátem a broskví

Steaky, hamburgery nebo kotlety griluje každý, vy zkuste tentokrát tuňáka se salátem a broskví. Steak z tuňáka chutná nejlépe propečený opravdu hodně lehce. Čerstvou rybu poznáte nejlépe podle žaber a očí. Chcete-li si tuto rybu užít co nejšťavnatější, nakrájejte ji na silnější plátky, předejdete tak zbytečnému vysoušení. Ačkoliv tuňák moc dochucování nepotřebuje, marinovaný s koriandrem bude chutnat na jedničku. 

3. Grilovaný hermelín s červenou řepou

Ačkoliv to vypadá, že na grilovaném sýru už není co vylepšovat, tenhle recept na grilovaný hermelín s červenou řepou a rukolou mu dodá na svěžesti a čerstvosti. Dobrota, která na vašem grilování chybět nesmí.

grilovaný hermelín grilovaný hermelín • Autor: iStock

4. Tacos s grilovaným kuřetem

Obohaťte grilovačku o chuť Mexika! Těmhle tacos s grilovaným kuřetem a avokádem propadnete. Spojení šťavnatého kuřete s rajčatovým dipem a ananasem nikdo neodolá. Malí vybíravci (a jejich rodiče) zase ocení, že si tacos může každý sestavit na talíři sám, podle toho, co mu chutná.

5. Grilované krevety

Lákají vás grilované mořské plody, ale zatím jste si na ně netroufli? Začněte krevetami. Jejich příprava je úplně jednoduchá, a když víte, jak na ně, úspěch je zaručen. Tyhle marinované krevety na gril chutnají přímo královsky. Pokud máte rádi jídlo pikantní, přidejte do marinády špetku chilli nebo nasekanou chilli papričku bez semínek. Uvidíte, jak vás mořské plody budou bavit.

Do marinády na mořské plody rozhodně patří olivový olej Do marinády na mořské plody rozhodně patří olivový olej • Autor: iStock

6. Burger s fat cat omáčkou

Pořádné domácí burgery ke grilování neodmyslitelně patří. Aby ten váš byl šťavnatý a dobře dochucený a ne jen mleté maso v housce, inspirujte se receptem na burger s fat cat omáčkou. Samozřejmě záleží i na tom, jaké vyberete maso, nejlepší je tučnější přední hovězí. Švestková fat cat omáčka bude k dobrému burgeru už pak jen třešničkou na dortu. 

Sehnat u nás hamburgerové bulky s tou správnou nasládlou chutí je oříšek. Chcete-li své burgery dotáhnout k dokonalosti, raději si připravte vlastní domácí hamburgerové bulky.

7. Kuře v kokosu

Ani kuře na grilu nemusí být nuda! Exotický recept na grilované kuře v kokosu je pro teplé letní večery přesně to pravé ořechové. Kokosová smetana zjemní pikantní chuť chilli a zázvoru a ať už se rozhodnete podávat kuřecí špízy nebo kousky masa dozdobíte salát, výsledek bude dokonalý.

8. Grilovaná kachna na pomerančích

Jemné kachní maso chytne na grilu tu správnou chuť. Grilovaná kachna na pomerančích je šťavnatá a rozplývá se na jazyku. Víno, koření a pomeranče dodají masu jedinečné aroma, aby k dokonalosti už nic nechybělo. Maso nezapomínejte během grilování potírat marinádou, nevysuší se a zůstane jemné.

Autor: red