Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu

16. srpna 2023 • 00:00

Co si takhle připravit letní osvěžení ke kávě v podobě buchty s broskvemi? Zabijete tak dvě mouchy jednou ranou. Nejen, že spotřebujete úrodu z vaší zahrádky, ale také potěšíte celou rodinu skvělým dezertem. Vybírat můžete dle chuti z pěti rychlých variant.

Bublanina s broskvemi

Klasika od našich babiček, která nikdy neomrzí, to je bublanina.  Snad v každé rodině najdeme unikátní osvědčený recept. Broskvová bublanina je obzvlášť šťavnatá! Příprava je velmi jednoduchá a výsledek bude zaručeně stát za to. 

Video se připravuje ...

Bábovka s broskvemi

Pravou královnou letních moučníků je šťavnatá bábovka s broskvemi. Těsto je díky vyšlehanému sněhu nadýchané a jemné. Nebojte se experimentovat, díky broskvím se z klasiky rázem stane netradiční pochoutka, po které se jen zapráší.

Broskvové řezy

Máte rádi koláče polité želé? Pak si chuť těchto letních broskvových řezů jistě zamilujete. Spojení lahodného piškotu , smetany a čerstvých broskví zaručeně potěší vaše chuťové pohárky. Želé řezům zase přidá několik bodů za vzhled. Vyzkoušejte tuto broskvovou dobrůtku ještě dnes. Pokud nemáte zrovna zakysanou smetanu, můžete ji bez obav nahradit tvarohem ve vaničce.

broskvové muffiny jsou šťavnaté broskvové muffiny jsou šťavnaté • Autor: iStock

Broskvové (meruňkové) muffiny

Oslaďte si život skvělými broskvovými muffiny. Broskve dodají těstu vláčnost a šťavnatost. Pokud nevíte, co podat návštěvě tak nezoufejte, muffiny jsou totiž skvělý způsob, jak potěšit každý mlsný jazýček. S naším receptem vykouzlíte sladkou pochoutku v košíčcích během pár minut.

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

V horkých dnech se osvěžte lehkým kelímkovým jogurtovým koláčem s ovocem. K přípravě nepotřebujete váhu, stačí vám pouze kelímek od jogurtu. Navrch jej ozdobte broskvemi nebo jiným ovocem a posypte křupavou máslovou drobenkou obohacenou o ovesné vločky. Tomuhle sladkému pokušení prostě neodoláte.

Využijte při pečení i švestky, které právě dozrávají>>>

Video se připravuje ...

Autor: red