Recept na Míša řezy krok za krokem: Naučte se klasiku podle video návodu

Video se připravuje ...
16. března 2021 • 10:00

Žádná nudná suchá buchta, po tvarohových Míša řezech se u vás doma jen zapráší a radost uděláte nejen dětem. Food blogerka Mona Jaoua vás tento oblíbený dezert naučí krok za krokem ve videu v úvodu článku a přidá navíc užitečné tipy, díky kterým vám pečení půjde jako po másle.

Kvůli Míša řezům nemusíte trávit v kuchyni hodiny. Stačí upéct korpus, připravit tvarohový krém, přelít křupavou čokoládovou polevou a odhánět nedočkavce, kteří by tenhle vynikající dezert nejraději ani nenechali vychladit v lednici. Podívejte se na video v úvodu článku a naučte se ty nejlepší míša řezy ještě dnes.

Suroviny na dokonalé Míša řezy

6 vajec
2 lžíce oleje
6 lžic polohrubé mouky
6 lžic cukru
3 lžíce kakaa
1 lžička prášku do pečiva

Tvarohový krém

500 g tvarohu
150 g cukru
250 g másla
hnědý rum

Čokoládová poleva

100 g másla
2 lžíce mléka
120 g hořké čokolády

Míša řezy: postup krok za krokem

1. Bílky oddělte od žloutků a vyšlehejte z nich tuhý sníh. Žloutky utřete s cukrem do husté pěny. Přidejte olej, mouku a prášek do pečiva a kakao. Až se všechny ingredience dobře spojí, opatrně a jemně vmíchejte sníh z bílků tak, aby nespadl. Těsto vlijte na plech vysypaný moukou nebo kokosem. Korpus pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 15 až 20 minut.

2. Zatímco se korpus peče, můžete se pustit do krému. Ušlehejte máslo s cukrem a poté do něj jemně vmíchejte tvaroh. Nakonec do krému zašlehejte hnědý rum. Čokoládu na polevu rozpusťte ve vodní lázni a přidejte máslo, aby se čokoláda nepřipalovala. Rozpuštěnou čokoládu a máslo zjemněte trochou mléka a promíchejte.

Jak na dokonalou čokoládovou polevu ve vodní lázni? S tímto videoreceptem se vždycky povede!

3. Na vychladlý korpus natřete tvarohovo-máslový krém. Míša řezy nakonec už jenom potřete čokoládovou polevou. Dezert nechte vychladit v lednici a můžete podávat. 

Stále si nejste jistí, jak Míša řezy připravit? Podívejte se na video v úvodu článku. Najdete v něm i spoustu užitečných tipů a triků, poradíme vám třeba, jak rozpustit čokoládu ve vodní lázni.

Další recepty na oblíbené dezerty najdete ZDE >>>

Autor: Kristina Hamplová