Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky

21. ledna 2021 • 00:00

Znáte dezerty do skleničky? Můžete tak připravit téměř každý z vašich oblíbených koláčů nebo dortů. Skleničkové tiramisu, skvělý ovocný cheesecake, chia pudink nebo bezlepkový dortík. Vyhrajte si s vrstvením i zdobením, využijte sezónní ovoce, drcené oříšky, krém nebo šlehačku. Všechny recepty vás mile překvapí!

Kokosové tiramisu

Vyzkoušejte všemi oblíbené tiramisu tak trochu jinak. Krém z kokosové smetany chutná v kombinaci s namočenými cukrářskými piškoty v kávě naprosto báječně. K dokonalosti postačí jen mandlový likér. Kokosové tiramisu můžete ozdobit ještě ostružinami nebo jiným ovocem.  

Cheesecake do skleničky

Kvůli dobrému dezertu nemusíte trávit celé hodiny v kuchyni. Cheesecake do skleničky oceníte za jeho rychlou přípravu, která vám nezabere více než 15 minut. Servírujte ho nečekané návštěvě nebo si ho zabalte s sebou a oslaďte si náročný pracovní den.

Nemáte dostatek vhodných skleniček? Zkuste tenhle obrácený cheesecake!

Jablkový koláč ve skleničce

Moderní způsob, jak připravit starodávný dánský dezert – to je jablkový koláč ve skleničce. Datlová směs s ořechy ve spojení s jablečným pyré a šlehačkou vynesou vaše chuťové pohárky až do nebe. Navíc tento božský dezert voní skořicí.  

Bezlepkový dortík do skleničky s vanilkou a mangem

Spodní vrstva lahodného dortíku ve skleničce je z kešú oříšků a mandlí. V krému nesmí chybět vanilka a med. Vrch dortíku zdobí mangové pyré. Na závěr ho můžete ozdobit ještě jahodou nebo jakýmkoliv jiným ovocem. Tento bezlepkový dortík do skleničky s vanilkou a mangem si zkrátka zamilujete.  

Chia pudink s pomerančem

Patříte-li k milovníkům pudinku, pak vás tato zdravější kakaová verze s chia semínky ohromí. Pomeranče, kokosové mléko a javorový sirup této lahůdce dodají úplně jiný rozměr. Zkuste pudink s chia semínky a pomerančem jako báječnou snídani, svačinu nebo sladkou tečku za nedělním obědem.

Podívejte se, jak připravit oblíbený chia pudink ve třech krocích! Recept a postup najdete ZDE >>>

Autor: DF