Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
Bábovka se řadí spíše mezi sušší moučníky, ale jakmile ji vylepšíte obyčejnou tvarohovou náplní, stane se vaším oblíbeným dezertem! Tenhle recept se šíří sociálními sítěmi rychlostí blesku a vyzkoušely ho třeba Nikol Štíbrová nebo Aňa Geislerová. Kakaové těsto se krásně doplňuje s tvarohovým mramorováním a lahodí všem smyslům.
Máte rádi mramorovou bábovku? Zkuste světlé těsto vyměnit za tvarohovou náplň. Není to nic nového, ale tenhle hit se nyní na sociálních sítích rychle ujal. V současné situaci všichni oceníme rychle hotový a vynikající dezert, kterým si můžeme osladit život. A místo tvarohové náplně můžete použít i pudink uvařený v mléce podle návodu - to je také velká dobrota!
Základní těsto můžete klidně připravit podle svého receptu nebo jej třeba ještě vylepšit například mraženým ovocem.
Kakaové těsto
- 4 vejce
- 100 g cukru (krystal)
- 20 g kypřicího prášku
- 80 g oleje
- 150 ml mléka
- 300 g polohrubé mouky
- 20 g kakaa
Tvarohová náplň
- 500 g polotučného tvarohu
- 1 balíček vanilkového pudinku v prášku
- 100 g cukru (krystal)
- 1 žloutek
- 1 balíček vanilkového cukru
Inspirujte se také dalšími recepty na dezerty a moučníky
Postup:
1. Suroviny na kakaové těsto smícháme a utřeme dojemna. Stejně tak si připravíme tvarohovou náplň.
2. Do vymazané a vysypané formy vrstvíme nejprve kakaové těsto, pak tvaroh, zase kakaové těsto a takto několikrát opakujeme.
3. Pečeme na 180 °C asi jednu hodinu. Těsto můžete v průběhu zkusit dřevěnou špejlí - pokud se na ni nelepí, je bábovka hotová.