Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
Bábovka se řadí spíše mezi sušší moučníky, ale jakmile ji vylepšíte obyčejnou tvarohovou náplní, stane se vaším oblíbeným dezertem! Tenhle recept se šíří sociálními sítěmi rychlostí blesku a vyzkoušely ho třeba Nikol Štíbrová nebo Aňa Geislerová. Kakaové těsto se krásně doplňuje s tvarohovým mramorováním a lahodí všem smyslům.
Máte rádi mramorovou bábovku? Zkuste světlé těsto vyměnit za tvarohovou náplň. Není to nic nového, ale tenhle hit se nyní na sociálních sítích rychle ujal. V současné situaci všichni oceníme rychle hotový a vynikající dezert, kterým si můžeme osladit život. A místo tvarohové náplně můžete použít i pudink uvařený v mléce podle návodu - to je také velká dobrota!
Základní těsto můžete klidně připravit podle svého receptu nebo jej třeba ještě vylepšit o borůvky po vzoru Koko! Video najdete v galerii.
Kakaové těsto
4 vejce
100 g cukru (krystal)
20 g kypřicího prášku
80 g oleje
300 g polohrubé mouky
20 g kakaa
Tvarohová náplň
500 g polotučného tvarohu
1 balíček vanilkového pudinku v prášku
100 g cukru (krystal)
1 žloutek
1 balíček vanilkového cukru
Inspirujte se také dalšími recepty na dezerty a moučníky
Postup:
1. Suroviny na kakaové těsto smícháme a utřeme dojemna. Stejně tak si připravíme tvarohovou náplň.
2. Do vymazané a vysypané formy vrstvíme nejprve kakaové těsto, pak tvaroh, zase kakaové těsto a takto několikrát opakujeme.
3. Pečeme na 180 °C asi jednu hodinu. Těsto můžete v průběhu zkusit dřevěnou špejlí - pokud se na ni nelepí, je bábovka hotová.