Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za pomoci jídla?

27. dubna 2023 • 00:00

Pokud se člověk snaží zbavit několika přebytečných kilogramů, určitě je dobré zaměřit se v první řadě na zdravý a dietnější jídelníček doplněný pohybem. Někdy to ale ani při sebevětší snaze nestačí. A to je chvíle, kdy můžete sáhnout po spalovači tuků. Zapomeňte na ty kupované. Ty nejlepší a nejúčinnější máme všichni doma. Ušetříte peníze a ještě si pochutnáte. 

Hubnutí je dřina. Chce to nejen dostatek pohybu, ale současně i vyváženou a pestrou stravu. Spalovače jsou velký boom dnešní doby. Ušetřete stovky korun a vsaďte na ty, které vám nabízí sama příroda. Nejsou sice všespásné, ale zaručeně podpoří vaše úsilí. O některých z nich jste jistě už slyšeli, ale určitě se najdou i takové, které ještě neznáte. 

Ze zázvoru si můžete vyrobit drink, který zrychlí spalování>>>

Video se připravuje ...

Zelený čaj

Zelený čaj má blahodárné účinky na naše zdraví. Zelený čaj má blahodárné účinky na naše zdraví. • Autor: iStock

Mezi přírodními spalovači se umisťuje na předních příčkách. A není divu. Zelený čaj obsahuje látky, které podporují spalování tuků nejen při cvičení, ale i během odpočinku. Údajně má také blahodárný vliv na snižování cholesterolu a působí jako antioxidant. Tento zázrak přírody by vám ve spíži neměl rozhodně chybět. Když do uvařeného zeleného čaje přidáte ještě pár kapek citronu, vytvoříte doslova hubnoucí koktejl!

Káva

Kofein vás zároveň před cvičením skvěle nakopne. Kofein vás zároveň před cvičením skvěle nakopne. • Autor: istockphoto

Pokud si dáte před cvičením silné espresso, je to podobné, jako byste do sebe otočili ampuli s L-karnitinem. Kofein obsažený v kávě vás zaručeně nakopne a umožní vám podávání lepších výkonů při cvičení. S pitím černé tekutiny to ale nepřehánějte. Více než dva šálky denně by mohly na vaše tělo působit spíše kontraproduktivně.  

Chilli papričky

Chilli papričky patří mezi ty nejlepší přírodní spalovače. Chilli papričky patří mezi ty nejlepší přírodní spalovače. • Autor: iStock

Pekelně pálivé papričky obsahují alkaloid kapsaicin, který zrychluje metabolismus a patří mezi nejlepší a nejrychlejší spalovače. Pálivým jídlům se proto při zeštíhlování nevyhýbejte – nejenže dobře chutnají, ale také po nich budete dobře vypadat. Co třeba pěkně ostré jarní těstoviny? Recept najdete ZDE.

Zázvor

Zázvor není jen pomocníkem při nachlazení. Zázvor není jen pomocníkem při nachlazení. • Autor: iStock

Čerstvý zázvor je báječným pomocníkem nejen při nachlazení. Tento chuťově výrazný a na první pohled nenápadný kořen má podobné účinky jako chilli papričky. Uvařte si z něj čaj, udělejte z něj zdravý ginger shot nebo ho přidejte do pikantní marinády na maso a nechte ho rozpouštět vaše tukové buňky. Zázvor prohřeje tělo, zrychlí metabolismus a také podpoří trávení.

Jablečný ocet

I jablečný ocet skrývá své benefity. I jablečný ocet skrývá své benefity. • Autor: iStock

Jablečný ocet využijete do zálivek, salátů, polévek i marinád. Co o něm možná nevíte, jsou jeho benefity, které vám napomůžou k hubnutí. Zařaďte ho do svého jídelníčku a výsledky máte na dosah. Navíc se traduje, že dokáže udržet na uzdě i vaše chutě na sladké.

Skořice

Skořice dodá chuť, vůni a ještě se po ní hubne. Skořice dodá chuť, vůni a ještě se po ní hubne. • Autor: iStock

Omamně vonící kůra má až neuvěřitelnou moc štěpit tuk a cukr, rozproudit krev v žilách a stimulovat zažívání. Pro podporu hubnutí přidávejte mletou skořici, kam se dá – do ovesné kaše, jogurtu, špetku můžete přidat i do kávy nebo před spaním do lahodného nápoje zvaného Moon Milk. Skořice totiž také uvolňuje napětí a zlepšuje náladu. A jestli máte rádi trochu exotické chutě, zkuste marocké masové koule na grilu

Hubnutí podpoří i kousek ananasu, třeba grilovaného>>>

Video se připravuje ...

Autor: AK