Obědové menu ke Dni otců: Připravte tatínkovi nezapomenutelný zážitek

18. června 2023 • 00:00

Oslavte třetí červnovou neděli Den otců s tatínky dobrým jídlem a pořádně po gurmánsku. Přinášíme nejrůznější nápady na tříchodové menu, které každého taťku zaručeně potěší! Začněte třeba předkrmem ve stylu topinky s ďábelskou směsí, pokračujte bylinkovou vepřovou panenkou a vše zakončete třeba oblíbeným tiramisu s amarettem. Tipů máme mnohem víc a vybere si určitě každý!

Sestavit dobré chlapské menu ke Dni otců nemusí být žádná věda. Chce to mít jen pár ověřených nápadů, se kterými to bude hračka.

Video se připravuje ...

Nastartujte chutě tím nejlepším předkrmem!

Jako předkrm můžete zvolit třeba camembert na grilu s rozpečenou bagetkou a brusinkovým džemem nebo topinku s ďábelskou směsí. Výborně si pochutnáte také na topince či bagetce s pikantní česnekovou pomazánkou nebo hermelínovou pomazánkou. Pro opravdové požitkáře doporučujeme vsadit na tatarák s kapary a klíčky nebo carpaccio ze pstruha s olivovou tapenádou, které hravě zvládnete za 20 minut!

Hlavní chod jako zlatý hřeb

Jako hlavní chod vyzkoušejte šťavnatou a lahodnou bylinkovou vepřovou panenku. V kombinaci se slaninou, parmazánem a šťouchanými bramborami chutná naprosto skvěle. Delikatesou jsou také pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí. Žebírkům v pikantní marinádě odolá jen málokdo. Radost udělá i hovězí bourguignon proslulé jako dušené hovězí na červeném víně se zeleninou a žampiony. Úžasně si pochutnáte také na klasickém burgeru s dobrým hovězím! Dalším naším tipem je vinná klobása s vejmrdou, připravenou z nastrouhaných jablek a křenu, ochucených cukrem a octem. Pro tatínky, kteří dávají přednost rybám, přinášíme báječného pstruha s rajčatovou salsou a pomerančem.

Sladká tečka na závěr nesmí chybět!

Každý delikátní oběd musí být zakončen sladkou tečkou. Je známo, že kynuté těsto muži milují, takže vás nepřekvapí, že nejvíce potěšíte s povidlovými buchtami nebo motaným makovým závinem s ořechy. Zaručeně oslníte také kakaovou bábovkou s čokoládovou polevou. Chcete-li menu na závěr odlehčit, pak vsaďte na tiramisu z cukrářských piškotů s lahodným amarettem, případně na jeho jahodovou verzi. Vhod přijde i borůvkový cheesecake s tvarohovým krémem a limetkovou kůrou, který chutná zkrátka božsky.

Autor: red