Nepečené vánoční cukroví vám zachrání svátky. Kuličky zvládne úplně každý

15. prosince 2023 • 00:15

Pro spoustu časově vytížených žen představuje pečení vánočního cukroví zbytečný stres. Patříte-li mezi ně právě vy, zaměřte se letos na nepečené druhy, které jsou hotové za chvilku a uspokojí chutě celé rodiny. Navíc se vám nabídne možnost užít si celý prosinec v poklidné vánoční náladě a přípravu cukroví odložit až na poslední adventní víkend.

Nepečené cukroví:

Ferrero Rocher
Marcipánové cukroví s likérem
Rumové kuličky
Kokosové kuličky
Tofu kuličky

Nepečené kuličky zvládne i ten, kdo v kuchyni zručností nevyniká. Stačí smíchat dané suroviny a snažit se utvořit přibližně stejně velké kuličky. Čím menší cukroví je, o to je chutnější, proto tvořte kuličky maximálně o průměru dvou centimetrů a v průběhu činnosti si namáčejte ruce, aby se vám hmota nelepila na dlaně. Celý recept a postup vždy zobrazíte kliknutím na název konkrétního pokrmu. 

Rumové kuličky si můžete udělat i podle videoreceptu>>>

Video se připravuje ...

Neodolatelné Ferrero Rocher

Populárním Ferrero Rocher si rád zahřeší snad každý. Čokoládové kuličky ve zlatém obale oprávněně patří mezi nejoblíbenější sladkosti. Proč si je proto nezkusit vyrobit i doma, a to hned na Vánoce? Domácí kuličky Ferrero s ukrytým lískovým oříškem uvnitř jsou snadné na přípravu, a dokonce zdravější než samotný originál.

Rychlé cukroví je marcipánové s likérem

Častou přísadou nepečených kuliček bývá rum nebo jiný alkohol, například vaječný likér. Velmi lahodný je i smetanový likér Baileys, který se hodí do těchto nepečených kuliček. Cukroví na závěr obalte v nadrcených oříšcích nebo ho zabalte do plátku marcipánu a ozdobte čokoládovou polevou.

Rumové kuličky by vám na stole chyběly

Chcete raději vsadit na osvědčenou klasiku? Pak z výběru vánočního cukroví nesmíte vynechat tradiční rumové kuličky. Použijte do receptu nejkvalitnější hořké kakao a nešetřete ani při nákupu rumu. Pro originálnější vzhled nepečených kuliček s rumem použijte na obalení kakao i nadrcené lískové oříšky.

kokosové kuličky kokosové kuličky • Autor: F.O.O.D

Kokosové kuličky na dva způsoby

K zimě neodmyslitelně patří sníh, a tak se nabízí při přípravě cukroví použít strouhaný kokos, který ho na pohled připomíná. Kokosové kuličky jsou jednoduché na přípravu a neobsahují lepek, takže jsou vhodné také pro celiaky. Chcete-li napodobit světoznámé Rafaelo kuličky, nezapomeňte do středu každé vtlačit mandli.

Zdravé cukroví? Tofu kuličky

Hledáte inspiraci na vánoční cukroví, po kterém vás nebudou trápit výčitky svědomí? Vyzkoušejte kokosové tofu kuličky, které jsou nutričně výživnější a v porovnání s běžným cukrovím méně kalorické. Bílé tofu nahradí svou konzistencí sladké kondenzované mléko a navýší v cukroví i obsah bílkovin. 

Další inspiraci na nepečené dobroty najdete ZDE >>>

Do nepečených kuliček by se vám mohl hodit domácí vaječný likér>>>

Video se připravuje ...

Autor: red