Cukroví na poslední chvíli: Ještě není pozdě

20. prosince 2022 • 20:00

Vánoce jsou za dveřmi a vy máte letos skluz s pečením? Naše tipy na rychlé nepečené cukroví vás zachrání! Nechte se překvapit několika způsoby, jak se nezbláznit a přitom Vánoce stihnout včas.

Nepečené cukroví:

Ovesné placičky s arašídovým máslem, nepečené kuličky, nepečené perníčky, božské nepečené košíčky, nepečené ořechové trubičky, americké nepečené sušenky, vosí hnízda, avokádové lanýže

Nepečené ovesné placičky s arašídovým máslem

Zdravou variantu cukroví vykouzlíte z rozmixovaných ovesných vloček, lahodného arašídového másla a mléka. Přidejte ještě rozinky, datle a dále již ničím doslazovat nemusíte! Navíc s nimi strávíte sotva pár minut, takže si je nechte na úplný konec pečení. Nepečené ovesné placičky s arašídovým máslem vás ohromí, přesvědčte se sami!

Video se připravuje ...

Nepečené kuličky

Nepečené kuličky jsou taková ta klasika, která nesmí chybět na žádné vánoční prostřené tabuli! Tyto se od těch tradičních rumových liší těstem z mandlí a přidáním pár kapek Baileys. Milovníky kokosu potěšíte zase kokosovými kuličkami plněnými marmeládou.

Nepečené perníčky

Perníčky patří bezesporu mezi to cukroví, které potřebuje svůj čas, aby změklo. Pokud jste nestihli zadělat včas, pak vás mile překvapí recept na nepečené perníčky, které se obejdou bez potřebné péče, a přesto vám kuchyň provoní vůní perníkového koření, rumu a brusinek.

Božské nepečené košíčky

Božské čokoládové nepečené košíčky s nutellou a lískovými oříšky vypadají v papírových roztomilých košíčcích zkrátka dokonale. Jsou tak jednoduché, že je zvládne i naprostý začátečník. Do půl hodinky máte hotovo. Ke zdobení můžete využít i cukrářské zdobení nebo bílou čokoládu.

Nepečené ořechové trubičky

Nepečené ořechové trubičky z těsta z arašídů, piškotů, vajíček a kakaa si připravte den předem. Pak stačí už jen naplnit pařížskou šlehačkou a namočit konce do čokoládové polevy. S tímto božským cukrovím letos o Vánocích zazáříte!

Americké nepečené sušenky

No bake cookies neboli americké nepečené sušenky jistě znáte, jen ne možná pod tímto názvem. Dobrotu z ovesných vloček a arašídového másla si zamilujete. Vsaďte se, že se tento recept zabydlí u vás doma nejen na Vánoce.      

Vosí hnízda

Vosí hnízda jsou tradicí, kterou nelze za žádnou cenu porušit. Usnadněte si jejich přípravu a piškoty do těsta rozmixujte v elektrickém mlýnku. Pokud máte intoleranci na laktózu nebo alergii na bílkovinu kravského mléka nezoufejte a zvolte sójová vosí hnízda, která chutnají totožně jako ta klasická!

Avokádové lanýže

Nepečené kuličky s avokádem jsou slazené datlemi, ovoněné skořicí, kardamomem a kapkou brandy. Vychutnejte si je obalené v kakau nebo v kokosu. Avokádové lanýže hravě zvládnete za 15 minut.

Nechybí ani tolik oblíbený salámek >>>

Video se připravuje ...

Autor: red