Nepečené vánoční cukroví: Vosí hnízda, kuličky i perníčky

14. prosince 2023 • 00:15

Vánoce bez cukroví, to by zkrátka nešlo. To ale neznamená, že musíte celý advent strávit u trouby. Repertoár pečeného cukroví můžete ještě výborně rozšířit o nepečené kousky, které stihnete udělat i těsně před Vánoci. Vyzkoušejte tyto snadné recepty na nepečené vánoční cukroví. 

Nepečené cukroví z kokosu

Milovníci kokosu si zamilují oblíbené nepečené kokosky. Můžete je ozdobit dle libosti třeba čokoládovou polevou, kakaem, mandlemi nebo sušeným a kandovaným ovocem. Kokosky budete mít hotové za půl hodiny.

Z kokosu si můžete udělat i rychlé rafaelo kuličky>>>

Video se připravuje ...

Nepečené perníčky

Nestíháte letos perníčky, aby byly do Vánoc měkké? Pak vám možná přijdou vhod tyto nepečené perníčky. Ušetříte nejen čas, ale i práci. Nejsou vhodné ke klasickému zdobení, ale s čokoládovou polevou budou chutnat naprosto skvěle.

Zdravé cukroví z ovesných vloček!

Recepty z ovesných vloček jsou snadné, rychlé a oproti receptům z běžné pšeničné mouky i zdravější. Vyzkoušejte nepečené ovesné placičky s arašídovým máslem. Kombinaci vůní arašídového másla a sušeného ovoce jen tak neodoláte! Nezapomeňte ale, že cukroví z vloček je sice rychlé na přípravu, ale potřebuje nechat odpočinout, aby bylo správně měkké, připravte ho tedy alespoň tři dny dopředu.

Vánoční klasika? To jsou rozhodně rumové kuličky!

Fanoušci rumového cukroví ocení snadné rumové kuličky, které o Vánocích nesmí chybět. Jsou rychlé a chutnají naprosto báječně. A pokud místo rumu dáváte přednost jemnějšímu Bayleis, vyzkoušejte mandlové nepečené kuličky.

Video se připravuje ...

Oblíbená vosí hnízda 

Vosí hnízda – tradice, která zkrátka musí být. A pokud netrváte na kolečkách z lineckého těsta, kterými vosí hnízda uzavřete, dá se zvládnout úplně bez pečení. Stačí použít obyčejné dětské piškoty. 

Cukroví trochu jinak

Americké nepečené sušenky „No–bake cookies“ si zamilujete již při prvním kousnutí. Další lahůdkou, kterou byste měli vyzkoušet jsou nepečené trubičky plněné pařížskou šlehačkou a polité čokoládovou polevou. Fajnšmekry potěší keksová roláda, které k dokonalosti postačí obalení v kokosu nebo čokoládová poleva.

Video se připravuje ...

Autor: red