Nejlepší ze všech! Těchto 5 pudinkových moučníků vás nenechá spát

16. února 2024 • 04:07

Čekáte návštěvu nebo máte sami chuť na něco sladkého? Napečte ještě dnes podle těch nejosvědčenějších receptů našich čtenářů. Ozdobou vašeho stolu mohou být například kynuté růže, báječný mřížkový koláč či roláda jako obláček. Všechny vybrané dezerty jsou snadné a díky pudinku nádherně vláčné.

Pudink je velmi oblíbený pro svou hutnou, ale zároveň úžasně jemnou krémovou texturu a lehkou sladkost. Skvěle chutná jak samotný, tak v krémech nebo náplních nejrůznějších moučníků.  Dorty, řezykoláčebuchtičkypohárykoblihy i zapečené těstoviny. To vše a ještě mnohem více si můžete ve sladké kuchyni s pudinkem připravit. 

Buchtu s pudinkem si můžete připravit podle videoreceptu>>>

Video se připravuje ...

Inspirujte se pěti skvělými recepty níže a oslaďte si den výtečným dezertem:

Pudinkové šátečky z listového těsta

Tahle dobrota z tisícilístkového těsta v podobě pudinkových šátečků na sebe nenechá dlouho čekat. Plát těsta jen rozkrájíte na čtverce, do středu každého kousku dáte lžičku pudinku a protilehlé cípy spojíte do šátečku. Můžete si být jistí, že jak rychle je připravíte, tak rychle také zmizí ze stolu.

Pudinkovomakový mřížkový koláč    

Nejen milovníci máku si od prvního sousta zamilují pudinkovomakový mřížkový koláč. Křehké těsto tvoří společně s vláčnou náplní neodolatelný moučník, který velmi často nenápadně mizí po malých kouscích rovnou z pekáče.

Pudinkové růže s marmeládou

Nadýchané, vláčné, voňavé, no prostě božské! Takové jsou podle nás pudinkové růže z kynutého těsta, kterým snad nelze ani odolat. Vyskládané do kulaté formy po upečení krásně rozkvetou a předčí ledajakou kytici. A radost – ta z nich bude dvojnásobná.

Blesková roláda

Roláda je efektním dezertem, se kterým nikdy nešlápnete vedle. Plánujete-li rodinnou oslavu nebo posezení s přáteli, tento svinutý moučník, ve kterém se snoubí chuť lehkého nadýchaného korpusu a jemné pudinkové náplně, je správnou volbou sladkého pohoštění ke všem příležitostem.

Kokosový koláč s pudinkem a drobenkou

Kokosový korpus, náplň i žmolenka. Nechte se unést na vlně kokosu a upečte si kokosový koláč s pudinkem a drobenkou. Měli jste špatný den v práci a venku je počasí pod psa? Tento báječný koláč vám rozhodně zvedne náladu. Příliv sladkého blaha na jazyku můžete čekat již od prvního kousku.  

A znáte krémeše?>>>

Video se připravuje ...

Autor: red