Víme, co uvařit dětem o jarních prázdninách. Těchto 7 osvědčených receptů nikdy nezklame

12. února 2024 • 00:15

Trefit se do chuti malých gurmánů není vůbec snadné. Pokud vás čekají jarní prázdniny a každodenní vaření pro celou rodinu, nenechte nic náhodě a inspirujte se našimi skvělými recepty. Jsou snadné, rychlé a jistě si na nich pochutnají i ty nejmlsnější jazýčky.

Dochází vám fantazie, co dennodenně vařit, a na otázku „Mami, co bude dnes dobrého?“ vám už docházejí odpovědi, které by se sešly s radostným „jupííí“? Nezoufejte. Vybrali jsme pro vás ty nejoblíbenější recepty, díky kterým nestrávíte půl dne v kuchyni a zbude vám tak i dost času na nějakou tu společnou koulovačku či projížďku nebo procházku.

Špagety carbonara jsou jednoduché a dětem budou chutnat>>

Video se připravuje ...

Penne s rajčaty a čočkou

Penne s rajčaty a čočkou Penne s rajčaty a čočkou • Autor: F.O.O.D.

Malí strávníci svůj jídelníček neradi mění. Těstoviny však patří mezi velmi oblíbené ingredience a penne s rajčaty a čočkou jsou navíc lahodným a výživným jídlem, jehož příprava vám zabere jen čtvrthodinku. Omáčku můžete navíc zhotovit i z červené čočky. Díky své konzistenci se snadno rozváří, a proto ji lze snáze podsunout i zarputilým odpůrcům např. čočky hnědé.

Žemlovka s ovocem a vanilkovou omáčkou

Žemlovka s ovocem a vanilkovou omáčkou Žemlovka s ovocem a vanilkovou omáčkou • Autor: F.O.O.D.

Vařit dětem není vůbec snadné, ale sladkým obědem, jako je žemlovka s ovocem, u nich určitě uspějete. Tento již tak výborný pokrm totiž navíc doplňuje smetanová vanilková omáčka, se kterou se budou dělat z té vší dobroty boule za ušima i těm největším mlsounům.

Kuře na paprice

České klasice v podobě kuřete na paprice odolá jen málokdo České klasice v podobě kuřete na paprice odolá jen málokdo • Autor: F.O.O.D.

Co člověk, to jiná chuť, ale české omáčce v podobě kuřete na paprice odolá jen málokdo. Nechte se vést tímto snadným receptem ze stehenních řízků a lučiny podle časopisu F.O.O.D. a věřte, že i takovou klasiku zvládnete s naprostým přehledem. Servírovat ji můžete jak s milovanými kolínky, tak např. se špenátovými noky.

Losos na másle a limetách se šťouchanými brambory

Losos na másle a limetách se šťouchanými brambory je velmi snadným a výtečným obědem Losos na másle a limetách se šťouchanými brambory je velmi snadným a výtečným obědem • Autor: F.O.O.D.

I přesto, že dětem všeobecně ryby moc nechutnají, lososa má mnoho z nich velmi rádo. Obsahuje navíc velké množství zdraví prospěšných látek a zakoupené filety zase naopak minimum kostí. Tato tučná ryba má sama o sobě velmi lahodnou chuť, a tak je i příprava lososa na másle velmi jednoduchá a výsledek nad očekávání skvělý.

Kuřecí miniřízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí miniřízečky s bylinkovou strouhankou udělají stoprocentně radost malým i velkým strávníkům Kuřecí miniřízečky s bylinkovou strouhankou udělají stoprocentně radost malým i velkým strávníkům • Autor: F.O.O.D.

Děti povětšinou nerady zkoušejí nová jídla, a tak jsou kuřecí miniřízečky s bylinkovou strouhankou sázkou na jistotu. Tato parádní pochoutka krásně voní už při smažení a na talíři udělá stoprocentně radost malým i velkým strávníkům. A co víc, chutnají skvěle i studené, a tak je můžete snadno přibalit i do batůžku jako svačinku na výlet.

Ricottové lívance

Ricottové lívance Ricottové lívance • Autor: iStock

Tyto ricottové lívance se vám budou samy rozplývat na jazyku. Jsou neuvěřitelně vláčné, nadýchané a zakápnuté javorovým sirupem chutnají naprosto božsky. Připravte si je podle receptu časopisu F.O.O.D. ještě dnes.  

Mrkvové placičky

Mrkvové placičky s jogurtovým dipem chutnají báječně i samotné Mrkvové placičky s jogurtovým dipem chutnají báječně i samotné • Autor: F.O.O.D.

Výborným netradičním obědem či večeří jsou mrkvové placičky, které lze snadno doplnit vařenými brambory či lehkým zeleninovým salátem. Dopřát si je můžete ale i samotné jen s jogurtovým dipem.

Autor: red