Chystáte grilovačku? Potřebujete pořádný gril i kvalitní výčepní zařízení!
Sluneční paprsky začínají pěkně hřát, opatření se uvolňují a my se konečně můžeme scházet s přáteli. Co takhle uspořádat pořádnou grilovačku? Kromě místa na zahradě, dostatku jídla a pití potřebujete i pořádný gril a výčepní zařízení. Bez čerstvě natočeného piva to přeci nejde.
Setkání s přáteli nad grilovanou klobásou, masem nebo sýrem a sklenkou dobrého pití nám už opravdu chybělo. Sedět doma už nemusíme, tak hurá do toho. Domluvte se s přáteli, sežeňte gril a výčep, a můžete začít.
Jak vybrat pořádný gril?
Mnoho z nás si už posezení na zahrádce nedovede bez zahradního grilu představit. Že ho ještě nemáte? Nejvyšší čas to změnit! Už totiž nebudete vyhlížet žádné akce v okolí, kde si budete moct dát grilované maso, sýr, zeleninu. Ogrilujete si je sami!
Na čem při výběru grilu záleží?
Nabídka grilů v obchodech je široká. Klasickými grily na dřevěné uhlí začíná, pokračuje elektrickými a lávovými grily, končí těmi plynovými. Jaký gril si vybrat a na co si přitom dát pozor?
- Zamyslete se nad tím, jaké palivo preferujete. Nevadí vám plamínek? Umíte manipulovat s plynovou lahví?
- Odpovězte si na otázku, pro kolik lidí budete nejčastěji grilovat.
- Jak hodně finančních prostředků můžete na pořízení grilu věnovat?
- O co vám při grilování jde nejvíc? O chuť, vůni, zdravou přípravu?
Náš tip: Dalším druhem grilu jsou zahradní ohniště, která se dají snadno přenášet a potěší romantické duše plápolajícími plamínky.
Výčep s kompresorem nebo bez něj?
Co by to bylo za grilování bez možnosti zapít maso a klobásy pivem s pořádnou bílou čepicí? Z lahve ji nedocílíte, čepované pivo navíc chutná úplně jinak. Co s tím? Pořiďte si výčepní zařízení a užívejte si točeného piva kdykoli chcete, pěkně v klidu domova.
Co je výčepní zařízení?
Lidově mu přezdíváme pípa a jde o zařízení, které vyžene pivo ze sudu do sklenice. Skládá se z pípy (průtokového chladicího zařízení s výčepním kohoutem), propojovací hadice, narážecí hlavice a zdroje tlakového média.
S kompresorem nebo bez?
Pořídíte si výčepní zařízení s integrovaným kompresorem, nebo budete sud tlakovat jinak? To je jedna ze zásadních otázek ovlivňující výběr zařízení.
Náš tip: Když už se do výčepu rozhodnete zainvestovat, doporučujeme ten s kompresorem. Vše budete mít pěkně pohromadě.
Víte, že volbu mezi zařízením s kompresorem nebo bez ovlivňuje i doba, po kterou ho chcete používat? Jestli zvládnete sud vypít během jednoho, maximálně dvou dnů, postačí vám výčepní zařízení bez kompresoru. Když ale půjde o vícedenní akci a chcete zabránit možnému zkažení zlatavého moku, sáhněte po výčepním zařízení s kompresorem.
Maso je naložené, gril rozpálený, pivo nachlazené? Teď už nezbývá než vám popřát dobrou chuť a pěknou zábavu!