Nakládané sýry jsou dokonalé k pivu, vínu i jako jedlý dárek. Zkuste tyhle recepty!

17. listopadu 2018 • 00:00

Dobře proleželý nakládaný hermelín si občas v hospůdce objedná většina z nás. Proč si ho ale nedopřát častěji? Naložit si ho, ale i celou řadu dalších typů sýrů můžete totiž i doma a vyjde vás to mnohem levněji. Navíc si je ochutíte přesně podle svého gusta. Máme pro vás pár receptů, díky nimž tuhle pochoutku dotáhnete k dokonalosti.

Recept na nakládaný hermelín 4x jinak

Tradiční klasiku zná asi každý milovník sýrů. I nakládaný hermelín ale může mít celou řadu podob. Záleží jen na vás, zda naložíte celá kola, podélně je rozříznete nebo rozkrájíte na trojúhelníčky. Tomu nejjednoduššímu hospodskému hermelínu chuť dodává jen cibule, česnek a koření. Milovníci zlatavého moku mohou vyzkoušet nakládaný pivní hermelín, který za netradiční chuť vděčí nivě, nakládané kapii a samozřejmě pivu. Vynikající je i nakládaný hermelín s divokým kořeníma pokud máte raději ostřejší pokrmy, vyzkoušejte pikantní nakládaný hermelín promazaný pastou z chilli, česneku a bylinek.

Nakládaný eidam v česnekovém oleji

Eidam u nás patří k nejoblíbenějším polotvrdým sýrům. Hodí se na pečivo, do toastů, na obložení studených mís, ale i na přípravu stále populárního smažáku. A vynikající je i nakrájený na kostičky, zasypaný mletou červenou paprikou, dochucený česnekem a zalitý slunečnicovým olejem. Celý recept na nakládaný eidam najdete ZDE.

Olomoucké tvarůžky s feferonkou

Vynikající moravský zrající sýr, který se vyrábí z odtučněného mléka, si i přes jeho typický odér oblíbila řada z nás. Syrečky jsou vynikající jen tak na krajíci chleba s máslem, posypané trochou mleté papriky, ať už sladké nebo pálivé. Využití ale našly i v celé řadě receptů, od pomazánek až po hlavní jídla. Tentokrát je zkuste naložit. Marinované olomoucké tvarůžky budou skvělou pochoutkou k pivu a křupavému pečivu.

Balkánský sýr: recept na dobrotu s olivami

I když tenhle slaný sýr, pocházející ze středomořské kuchyně, milujeme především na salátu, hodí se také jako chuťovka k pivu či vínu a výborný je také v marinádě. Připravte si třeba nakládaný balkánský sýr s olivami s lehkou vůní bylinek a česneku. Sklenice s vůní slunného balkánského poloostrova může být například dokonalým jedlým dárkem.

Nakládaný ovčí sýr s bylinkami

Pomalu, ale jistě si cestu na náš stůl nachází i sýry z kozího a ovčího mléka. I když má řada lidí obavy, že mají divnou pachuť, není to pravda. Jsou opravdu chutné. A stejně jako další sýry i ty ovčí se dají nakládat. Vyzkoušejte třeba nakládaný kořeněný ovčí sýr.

Milujete nakládané sýry? Podívejte se na další recepty ZDE >>>

Autor: Lenka Chvostová