Co k pivu a vínu? Zkuste recepty na nakládaný hermelín, česnek i cibulky!
Po nakládaných pokrmech sáhneme nejenom, když se nám nechce vařit, ale také ve chvílích, když si chceme dát něco dobrého k vínu nebo potřebujeme rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu. A co naložit, aby se vám už při pohledu na sklenici sbíhaly sliny? Podívejte se na těchto 5 nakládaných receptů!
Nakládané cibulky jsou skutečnou lahůdkou, která se perfektně hodí jako doplněk k večernímu pivu nebo vínu. Klidně si s receptem pohrajte – místo zeleného pepře dejte kapary nebo přidejte trochu aromatického hřebíčku.
Nakládaný hermelín v oleji se výborně hodí jako zakousnutí k pivu nebo na víkendový pobyt na chalupě. Aby byl hermelín správně naložený, děláme ho už dva až čtyři dny před konzumací.
Stává se vám, že česnek chytí plíseň nebo zvlhne? Naložte ho! Vynikající nakládaný česnek pak můžete použít v různých pokrmech, třeba do masových rolád. Takto ho budete mít po ruce po celý rok a veškerou úrodu spotřebujete do posledního stroužku.
Funguje léčba česnekem? Přečtěte si!
Nakládaný a kořeněný ovčí sýr má tu výhodu, že v lednici vydrží opravdu dlouho – více než měsíc. Tak ho můžete mít k dipozici vždy, když je potřeba, a vytvořit z něj rychlou a zdravou večeři.
Které sýry můžete jíst při hubnutí?
Nakládané brusinky se výborně hodí jak do sladkých, tak i slaných pokrmů. Vynikající jsou třeba s nakládaným hermelínem nebo k pravé domácí svíčkové.
Zázračné brusinky na hubnutí i na mužskou plodnost
Nakládat nemusíte jen okurky! V nálevu je výborná i mrkev. Připravte ji podle našeho receptu na nakládané karotky a uvidíte, že jí nikdo neodolá!