Co k pivu a vínu? Zkuste recepty na nakládaný hermelín, česnek i cibulky!

27. února 2018 • 00:00

Po nakládaných pokrmech sáhneme nejenom, když se nám nechce vařit, ale také ve chvílích, když si chceme dát něco dobrého k vínu nebo potřebujeme rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu. A co naložit, aby se vám už při pohledu na sklenici sbíhaly sliny? Podívejte se na těchto 5 nakládaných receptů!

Nakládané cibulky jsou skutečnou lahůdkou, která se perfektně hodí jako doplněk k večernímu pivu nebo vínu. Klidně si s receptem pohrajte – místo zeleného pepře dejte kapary nebo přidejte trochu aromatického hřebíčku. 

Nakládané cibulky jsou skutečnou delikatesou Nakládané cibulky jsou skutečnou delikatesou • Autor: F.O.O.D.

Nakládaný hermelín v oleji se výborně hodí jako zakousnutí k pivu nebo na víkendový pobyt na chalupě. Aby byl hermelín správně naložený, děláme ho už dva až čtyři dny před konzumací.

 

Nakládaný hermelín je známou a oblíbenou pochoutkou Nakládaný hermelín je známou a oblíbenou pochoutkou • Autor: istock

Stává se vám, že česnek chytí plíseň nebo zvlhne? Naložte ho! Vynikající nakládaný česnek pak můžete použít v různých pokrmech, třeba do masových rolád. Takto ho budete mít po ruce po celý rok a veškerou úrodu spotřebujete do posledního stroužku.

 Funguje léčba česnekem? Přečtěte si!

 

Nakládaný a kořeněný ovčí sýr má tu výhodu, že v lednici vydrží opravdu dlouho – více než měsíc. Tak ho můžete mít k dipozici vždy, když je potřeba, a vytvořit z něj rychlou a zdravou večeři. 

Které sýry můžete jíst při hubnutí?

 

Nakládaný ovčí sýr vydrží v lednici i měsíc Nakládaný ovčí sýr vydrží v lednici i měsíc • Autor: istock

Nakládané brusinky se výborně hodí jak do sladkých, tak i slaných pokrmů. Vynikající jsou třeba s nakládaným hermelínem nebo k pravé domácí svíčkové.

Zázračné brusinky na hubnutí i na mužskou plodnost

Brusinky se hodí jak ke sladkým, tak i slaným pokrmům Brusinky se hodí jak ke sladkým, tak i slaným pokrmům • Autor: istock

 

Nakládat nemusíte jen okurky! V nálevu je výborná i mrkev. Připravte ji podle našeho receptu na nakládané karotky a uvidíte, že jí nikdo neodolá!

I mrkev lze nakládat. Chutná skvěle! I mrkev lze nakládat. Chutná skvěle! • Autor: istock

Autor: Tereza Langmajerová