Marinády na gril s ostrosladkou chutí: Recept na krkovičku i kuře

23. června 2018 • 00:00

Grilovací sezóna je v plném proudu, ale vám už dochází nápady? Tyhle marinády na maso nejen překvapí vaše hosty, ale hlavně posunou vaše grilovací umění o úroveň dál. Nebojte se sladkých a zároveň ostrých kombinací nebo nahořklé chuti piva. Budete překvapeni, jak skvěle bude maso chutnat.

Marináda je perfektní způsob, jak mít na talíři oblíbenou krkovičku nebo kuře pokaždé trochu jinak. Vyzkoušejte tentokrát sladko-ostré chutě. Ke grilovanému masu se skvěle hodí, ať už plánujete grilovat křupavá kuřecí křídla nebo šťavnaté vepřové. Konkrétní postupy na přípravu jednotlivých pokrmů zobrazíte při kliknutí na název receptu.

Marináda na krkovici? Co takhle pivní?

Láhev vychlazeného piva dokáže stání u rozpáleného grilu zpříjemnit. A stejně tak prospěje i vašim marinádám  do pivní marinády s tabascem můžete naložit prakticky jakékoliv maso nebo to zkusit po trampsku se špekáčky

Vynikajícím masem je Brazílie proslulá a obzvlášť kotlety budou s brazilskou marinádou s pivem a chilli nepřekonatelné. Maso bude lehce pikantní a díky hnědému cukru s lehce karamelovou chutí i nasládlé. Pro letní grilování jako stvořená. Pokud tápete ve výběru vhodného masa, podívejte se, které maso na gril vybrat v případě, že s grilováním teprve začínáte.

Marináda na kuřecí maso 2x jinak

Ať už grilujete kuřecí nebo rybu, bylinkovo-octová marináda chuť masa podtrhne a osvěží. Pokud nemáte v horku na kotlety ani pomyšlení a raději si pochutnáte na něčem lehčím, stane se tahle marináda vaším favoritem. K dokonalosti už jí chybí jenom sklenička domácí limonády a dokonalá večeře pro letní večer je na světě.

Milujete sladké a pálivé zároveň? Pak by vám rozhodně neměla utéct sweet chilli marináda. Originální chuť nejen kuřecího marinovaného v medu, chilli a bylinkách se vám jen tak nepřejí.

Marináda na ryby s bílým vínem

Ryby a drůbeží maso ve francouzské marinádě s bílým vínem se budou rozsýpat na jazyku. Místo klasického citronu obsahuje bílé víno, díky němuž je maso křehké a dijonská hořčice udělá chuť bílého masa zajímavější.

Barbecue na steaky 

Pro všechny, kdo se pálivé chuti neleknou a nejraději ze všeho si dají pořádný steak, je tahle pikantní marináda přesně to pravé.

Vepřovému steaku nebo kachním prsům bude slušet chuť švestek. Ovoce a chilli vytváří ve švestkové marinádě jedinečnou kombinaci výrazných hřejivých chutí, což oceníte nejen v létě pod širým nebem, ale i doma v kuchyni za chladných zimních večerů. Že ostrého není nikdy dost? Pak by na vašem grilování neměly chybět ani pikantní barbecue párečky.

Autor: Kristina Hamplová, KF