Zdeněk Pohlreich vás naučí pikantní rajčatovou salsu ke grilovanému masu

Video se připravuje ...
2. listopadu 2021 • 22:00

Zbývá vám pravidelně po grilování zelenina, kterou jste nakrájeli strávníkům na talíř? Zkuste udělat zeleninovou přílohu příště zábavnější. Podívejte se na video a připravte fantastický salát s rajčaty, mátou a ananasem podle receptu šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.

V letním horkém počasí automaticky odlehčujeme jídelníček, a proto je grilování spojeno nejen s dobrým masem, ale i s výběrem kvalitního pečiva a nápadité přílohy. Rajčatová salsa je pikantní a hodí se jako lehký salát k masu nebo grilovanému camembertu, ale můžete s ní naplnit i burger.

Salát s rajčaty podle šéfkuchaře

Cherry rajčátka

Červená cibule

Hrst máty

Chilli paprička

Trocha červeného vinného octa

(Ananas jemně pokrájený)

Salsa je připravená během pár minut

Cherry rajčátka nakrájejte  na čtvrtiny, přesuňte do mísy. Přidejte nadrobno nakrájenou červenou cibuli, čerstvou chilli papričku a nasekanou mátu. Na závěr zakapejte trochou červeného vinného octa.

V případě, že to s chilli papričkami nechtíc přeženete jako Zdeněk Pohlreich ve videu v úvodu článku, můžete salsu zjemnit přidáním svěžího ananasuSladký ananas utlumí pálivost chilli papričky, a vy se tak nemusíte rmoutit nad pokaženým salátem. Podívejte se na video v úvodu článku, jak letní rajčatovou salsu připravit.

Další recepty a tipy na grilování naleznete ZDE >>>

Autor: Karolína Fourová