Majonéza bez vajec: Video návod, jak ji připravit ze dvou ingrediencí

Video se připravuje ...
24. září 2018 • 00:00

Bez éček a hotová za chvilku – na domácí majonézu bez vajec vám stačí jen mléko a olej a rozdíl od té klasické v chuti prakticky nepoznáte. Podívejte se na video recept, jak připravit majonézu bez vajec krok za krokem a čím ji před podáváním dochutit.

Je zdravější, čerstvější než kupovaná a všechno, co potřebujete, už doma máte – není důvod, proč se do domácí majonézy nepustit. Jedinou nevýhodou je, že domácí majonéza bez konzervantů nevydrží v ledničce příliš dlouho. Její příprava je ale snadná a nezabere ani pět minut, proto není nic snazšího než si pokaždé připravit čerstvou.

Suroviny

200 ml rostlinného oleje
100 ml polotučného mléka
citronová šťáva
sůl
čerstvě mletý pepř

Na dochucení
vinný ocet
dijonská hořčice
pažitka, petržel

Domácí majonéza bez vajec: Do pěti minut máte hotovo!

1. Mléko a olej nalijte do vysoké úzké nádoby v poměru 1:2 a začněte šlehat ponorným mixérem. 

2. Šlehejte, dokud majonéza nezhoustne. Pokud vám i po chvíli šlehání bude stále připadat řídká, můžete pomalinku přilévat olej.

3. Hotovou majonézu dochutíme citronovou šťávou, osolíme, opepříme. Přidat můžete i trochu vinného octa, lžičku dijonské hořice, pažitku nebo petržel.

Stále si nejste úplně jistí, jak na to? Podívejte se na video v úvodu článku a naučte se majonézu bez vajec tak, jak ji dělá food blogerka Mona Jaoua.

Výborná majonéza bude skvěle chutnat s domácími hranolky. Recept na ně najdete ZDE >>>

Autor: Kristina Hamplová