Jarní dorty: Ty nejkrásnější, které zvládnete upéct sami doma

16. března 2024 • 04:25

Připravte si doma takový dort, se kterým na vás dýchne jaro. Hodí se na nejrůznější sváteční příležitosti i jako sladká tečka za nedělním obědem. Překvapte svou rodinu tvarohovým dortem s mákem, lákavým mrkvovým dortem nebo mechovým dortem s mascarpone. V galerii najdete spoustu sladké inspirace s nádechem jara.

Ať už chystáte na jaře oslavu, nebo byste si jen rádi osladili život něčím výjimečnějším, zkuste si upéct dort v jarním stylu. Není to tak těžké, jak by se na první pohled mohlo zdát. Základem je dobrý dortový korpus a krém. A ozdobit ho pak můžete třeba prvními jarními jedlými kvítky a čerstvými bylinkami. 

Piškotový korpus si můžete upéct podle videa>>>

Video se připravuje ...

Bílý dort s překvapením

Bílý dort s překvapením Bílý dort s překvapením • Autor: F.O.O.D.

Bílý dort s překvapením můžete upéct na Velikonoce a líbit se určitě bude nejen dětem. Je složen ze dvou korpusů, světlého piškotového a dýňového s javorovým sirupem a voňavým kořením. Dort je potřený lahodným krémem z mascarpone a bílé čokolády a uvnitř ukrývá velikonoční čokoládová vajíčka. 

Mrkvový dort s ananasem a banány

Mrkvový dort s ananasem a banány Mrkvový dort s ananasem a banány • Autor: F.O.O.D.

Mrkvový dort k jaru tak nějak patří a tento je navíc obohacen o ananas a banány, díky kterým je dokonale vláčný. Ke zdobení můžete využít marcipánové mrkvičky, králíčky nebo třeba jen spirály z čerstvé mrkve, které vytvoříte pomocí škrabky na zeleninu, a nasekané nesolené pistácie. Věřte, že s takzvaným „mrkváčem“ nešlápnete vedle.  

Tvarohový dort s mákem a bílou čokoládou

Tvarohový dort s mákem a bílou čokoládou Tvarohový dort s mákem a bílou čokoládou • Autor: F.O.O.D.

Chuťově vyladěný a naprosto originální tvarohový dort s mákem a bílou čokoládou budete milovat od prvního sousta. Korpus z kakaových sušenek, másla a mandlí doplňuje krém z bílé čokolády, tvarohu, máku a citronové kůry. Je tak lehký, že přijde vhod i po vydatném obědě.  

Mechový dort s mascarpone

Mechový dort Mechový dort • Autor: iStock

Přivolejte jaro s neotřelým mechovým dortem s mascarpone. Baby špenátu se nebojte, na chuti ho rozhodně nepoznáte. Dort ozdobte posýpkou z rozdrobeného korpusu, borůvkami a granátovým jablíčkem.  

Krtkův dort

Krtkův dort Krtkův dort • Autor: F.O.O.D.

Pohled na zahradu plnou krtinců asi nikoho nepotěší, nicméně při pohledu na oblíbený krtkův dort musí zaplesat srdce každého milovníka sladkostí. A zvládnete ho připravit i bez kupované směsi v krabici. Banány, čokoláda a šlehačkový krém posypaný rozdrobeným kakaovým korpusem je kombinace, která nikdy neomrzí. Řádně drť vychlaďte a před podáváním ho zkrášlete jarními kvítky a lístky máty.      

Mramorový dort s čokoládou

Jarní dorty Jarní dorty • Autor: F.O.O.D.

Univerzální mramorový dort s čokoládou v bílé barvě se hodí k jakékoli příležitosti. Při zdobení se fantazii meze nekladou. K navození jarní nálady vám bude stačit i pár květů růží. Korpus z těsta z bílé a hořké čokolády, krém z mascarpone a krémového sýra a dokonalá čokoládová poleva vynesou vaše chuťové pohárky rovnou do nebe!

Video se připravuje ...

Autor: Anna Kopečková