Naked cake: „Nahý" dort, za který se nemusíte stydět na žádné svatbě ani oslavě

28. dubna 2024 • 03:12

Ať už připravujete svatbu, narozeninovou oslavu nebo čekáte návštěvu, naked cakes neboli nahé dorty mezi sladkostmi zcela jistě vedou. Prohlédněte si ty nejkrásnější v naší galerii. Který z nich bude ten váš?

Kdo by to byl řekl, že největší popularitu začnou sklízet právě naked cakes neboli nahé dorty. Jsou totiž tak trochu nedodělané, protože jim chybí vrchní vrstva. A právě proto si vysloužily přezdívku nahé. Díky absenci poslední vrstvy, kterou se dorty zpravidla zdobí, tak při přípravě nahého dortu nebudete potřebovat žádnou polevu, marcipán, fondán nebo krém navíc. Vystačíte si pouze s korpusem a lahodným krémem. O to víc se můžete vyřádit při zdobení, které bývá dominantou nahých dortů. Zdobit můžete čokoládou, všemožným ovocem, jedlými květinami, ale i makronkami nebo jiným cukrářským zdobením.

Podívejte se, jaké se kdysi dělaly svatební dorty>>>

Video se připravuje ...

Nahé dorty jsou méně sladké, snadné na přípravu a také vyjdou levněji než dorty klasické. Zároveň jsou lehké, takže kousek zvládnete i po vydatném obědě či večeři.

Dort se slaným karamelem a medovými plástvemi

Naprosto chuťově neotřelou kombinaci přinese nahý dort se slaným karamelem a medovými plástvemi. Čokoládový korpus je promazaný dokonalým karamelovým krémem a vršek je zdoben sladkými medovými střípky, které svým vzhledem připomínají pravé včelí plástve.

Mrkvový dort s ananasem a banány

Jste milovník tzv. mrkváčů? Pak je mrkvový dort s ananasem a banány pro vás ten pravý. Tuto chuťovou kombinaci skvěle doplní krém ze smetanového sýra s citronovou šťávou. Vše dolaďte ještě mrkvovými loknami, nasekanými pistáciemi a lístky máty.  

Duhový dort

Přidejte nahému dortu ještě více na jeho originalitě. V duhových barvách bude vypadat výsledek zkrátka senzačně. Duhový dort je skvělý nápad na dětské oslavy, nejen pro malé princezny milující jednorožce.  

Nahý dort s malinami a tymiánem

Tento dort je delikatesa, kterou ocení i náročnější strávníci. Famóznímu krému z mascarpone ve spojení s malinami a tymiánem jen tak někdo neodolá. Na ozdobení dortu využijte zbylé maliny, tymián a také moučkový cukr.

Nahý dort s malinami a tymiánem Nahý dort s malinami a tymiánem • Autor: F.O.O.D.

I oblíbený mrkvový dort se dá udělat „nahý">>>

Video se připravuje ...

Autor: red