Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty

6. března 2024 • 02:15

Dětské oslavy jsou čím dál oblíbenější a sladké pohoštění na nich samozřejmě nesmí chybět. Přeneste se do dětských let a popusťte uzdu své fantazii. Prohlédněte si ty nejkouzelnější dorty, z nichž řadu zvládnete vyrobit i doma.

Slíbili jste dětem oslavu, ale nevíte, kde začít? Krásný narozeninový dort už dnes není jen otázkou hezkých fotek na internetu. Šikovné cukrářky vám vyrobí nádherné dorty všemožných tvarů a barev. Nápaditý dort, který děti potěší, ale zvládnete upéct a ozdobit i vy doma. Jen to chce ten správný nápad a dobrý recept. Na nápady se podívejte do galerie. Najdete v ní 80 fotek toho nejkrásnějšího pohoštění na dětskou party. A recepty pro vás máme my.

Děti jistě potěší domácí krtkův dort>>>

Video se připravuje ...

Korpus a ten správný krém

Na přípravu takzvaného nahého dortu nebo dortu potaženého fondánem nebo jinou potahovací hmotou potřebujete jeden základní recept, kterým je klasický dortový korpus ze tří surovin. Pak už je jen na vás, jestli do něj přidáte trochu barviva nebo kakaa.

Dalším bodem je ten správný dortový krém. Na dorty potažené fondánem připravte máslový, klidně odlehčený bílkovým sněhem.

Malé dortíčky, velký efekt

Zmenšeninou klasických velkých dortů jsou malé hravé cupcakes. Tedy takové muffiny z lehčího těsta, s krémem a někdy i náplní. Můžete je pak snadno zdobit ovocem, různými papírovými ozdobami nebo zdobenými perníčky a jsou velké tak akorát na porci.

Upéct si je můžete podle videoreceptu:

Video se připravuje ...

Autor: red