Jak na domácí pizzu: Česká klasika s Aničkou

Video se připravuje ...
14. května 2018 • 23:27

Pizzu si v pohodlí domova můžete připravit z koupeného těsta, ale domácí je domácí. Příprava je lehčí, než jste si mysleli. Naučte se připravit těsto, které až ochutnáte, na kupované už nikdy nesáhnete. Postup krok za krokem najdete na videu v úvodu článku. 

Největší otázkou u přípravy domácí pizzy je mouka. Vláčného a křehkého těsta jako z pizzerie docílíte použitím mouky určené přímo na pizzu. Ta je označená jako 00 Extra a její úspěch tkví ve vysokém obsahu lepku, který v těstě zajišťuje pružnost a tažnost. Použít můžete ale i obyčejnou hladkou mouku, kterou má doma úplně každý.

Suroviny na 2 pizzy

500 g hladké mouky
250 ml vlažné vody
2 lžíce olivového oleje
½ kostky droždí
špetka soli

Postup na přípravu pizzy

1. Mouku dejte do velké mísy a uprostřed vytvořte důlek. Do něj nadrobte droždí. Zalijte ho polovinou vlažné vody a 5–10 minut čekejte, než se zaktivní. Můžete přidat i špetku cukru, který kvasinky povzbudí.

2. Těsto promíchávejte od středu a vypracujte do hladka ručně nebo v robotu.

3. Nechte odležet v lednici alespoň 6 hodin nebo nejlépe do druhého dne. Pokud necháte těsto odpočívat v pokojové teplotě, začne kynout a pizza bude mít spíše buchtovitou konzistenci, než aby byla křupavá a tenká.

4. Po odpočinutí vyválíme těsto na pomoučeném válu, potřeme rajčatovým sugem a poklademe ingrediencemi dle chuti.

5. Tajemství chutné pizzy je v rychlém pečení. Rozpalte troubu na maximum, přepněte na grill a pizzu vložte na horní příčku. Potom pizze stačí jen pár minut. Celý postup vám ukáže na videu v úvodu článku food blogerka Anna Grosmanová.

 

Nejlepší recepty na domácí pizzu najdete ZDE >>>

 

Autor: Redakce, Redakce