Hrnkové buchty na plech, bábovka i dort: 7 lahodných moučníků, které zvládnete bez váhy

3. září 2023 • 08:00

Šetřete čas i práci! A pusťte se do těchto báječných moučníků bez vážení. K přípravě těsta vám bohatě postačí hrnek. Každý recept je jiný, ale jedno mají společné, všechny chutnají naprosto skvěle!

Každý profesionální cukrář vám řekne, že hrnkem se vážit nedá a všechny ingredience se musí naprosto přesně odvážit pomocí váhy. Nicméně ne vždy máte váhu k dispozici a v takových případech se vám bude skvěle hodit již zmíněný hrnek. Použijte takový, který má objem 250 ml a nejprve v něm odměřte suché přísady a až pak tekuté.

S pomocí hrnku si můžete upéct třeba tuto rychlou buchtu>>>

Video se připravuje ...

Hrnečková bábovka s bílou čokoládou

Hrnečková bábovka s bílou čokoládou Hrnečková bábovka s bílou čokoládou • Autor: iStock

Zapomeňte na zbytečně složité vážení a připravte pomocí hrnečku skvělou bábovku s kousky čokolády. Podávaná s malinami a šlehačkou chutná naprosto dokonale. Hrnečková bábovka s bílou čokoládou je skvělý způsob, jak zakončit chutný oběd sladkou tečkou.

Hrnkové muffiny s lesním ovocem a ořechovou drobenkou

Hrnkové muffiny s lesním ovocem Hrnkové muffiny s lesním ovocem • Autor: F.O.O.D.

Nevíte si rady s pohoštěním pro návštěvu nebo se svačinou na výlet pro děti? Tyto skvělé hrnkové muffiny s lesním ovocem a ořechovou drobenkou zvládnete levou zadní. Díky lahodnému podmáslí jsou vláčné a jemné. Vršek košíčků je zdoben lesním ovocem a drobenkou z oříšků, cukru a másla. Budou vám mizet pod rukama.

Hrnkový šlehačkový dort

Šlehačka a jahody, to je zkrátka neprůstřelná kombinace. Nejen za letních dní oceníte hrnkový šlehačkový dort, který osvěží i potěší mlsné jazýčky Šlehačka a jahody, to je zkrátka neprůstřelná kombinace. Nejen za letních dní oceníte hrnkový šlehačkový dort, který osvěží i potěší mlsné jazýčky • Autor: iStock

Šlehačka a jahody, to je zkrátka neprůstřelná kombinace. Nejen za letních dní oceníte hrnkový šlehačkový dort, který osvěží i potěší mlsné jazýčky. Mascarpone se postará o vláčnost a jemnost, šlehačka zase zvýrazní chuť. Vrch dortu zdobí šťavnaté jahody a želé.

Hrnkový ovocný koláč

Hrnkový koláč s drobenkou a blumami Hrnkový koláč s drobenkou a blumami • Autor: F.O.O.D.

Sklizeň ovoce je v plném proudu a třeba s blumami dá se z něj upéct skvělý hrnkový koláč s drobenkou. Připravit ho můžete i z jiného ovoce. Švestky, hrušky meruňky, borůvky, všechny sezonní varianty doplněné o křupavou drobenku budou chutnat skvěle. Tento lehký koláč si zamiluje celá rodina, uvidíte sami.

Hrnková bublanina

Bublanina, všemi oblíbená buchta, na kterou snad každá rodina má svůj osvědčený recept Bublanina, všemi oblíbená buchta, na kterou snad každá rodina má svůj osvědčený recept • Autor: iStock

Bublanina, všemi oblíbená buchta, na kterou snad každá rodina má svůj osvědčený recept a která se dá péct během celého léta. Vykouzlete ji podle našeho tipu snadno, rychle a navíc bez váhy. Tato hrnková bublanina plná ovoce má zkrátka šťávu. Připravit ji můžete také z ovoce mraženého, které jste nasyslili během letních měsíců v mrazáku. Na těsto ho dávejte mražené. 

Hrníčkový perník

Chutný a nadýchaný perník si nyní můžete připravit i bez vážení pomocí hrnečku Chutný a nadýchaný perník si nyní můžete připravit i bez vážení pomocí hrnečku • Autor: iStock

Chutný a nadýchaný perník si můžete připravit i bez vážení pomocí hrnečku. Po vychladnutí jej rozkrojte a potřete marmeládou. Na závěr polijte hrníčkový perník čokoládovou polevou, a až trochu ztuhne, posypte povrch perníku ještě strouhaným kokosem.

Video se připravuje ...

Autor: red