Hrnkové buchty na plech, bábovka i dort: 6 lahodných moučníků, které zvládnete bez váhy

4. září 2020 • 00:00

Šetřete čas i práci! A pusťte se do těchto báječných moučníků bez vážení. K přípravě těsta vám bohatě postačí hrneček. Každý recept je jiný, ale jedno mají společné, všechny chutnají naprosto skvěle!

Hrnečková bábovka s bílou čokoládou

Zapomeňte na zbytečně složité vážení a připravte pomocí hrnečku skvělou bábovku s kousky čokolády. Podávaná s malinami a šlehačkou chutná naprosto dokonale. Hrnečková bábovka s bílou čokoládou je skvělý způsob, jak zakončit chutný oběd sladkou tečkou.

Hrnkové muffiny s lesním ovocem a ořechovou drobenkou

Nevíte si rady s pohoštěním pro návštěvu nebo se svačinou na výlet pro děti? Tyto skvělé hrnkové muffiny s lesním ovocem a ořechovou drobenkou zvládnete levou zadní. Díky lahodnému podmáslí jsou vláčné a jemné. Vršek košíčků je zdoben lesním ovocem a drobenkou z oříšků, cukru a másla. Budou vám mizet pod rukama.

Hrníčkový šlehačkový dort

Šlehačka a jahody, to je zkrátka neprůstřelná kombinace. Nejen za letních dní oceníte hrnkový šlehačkový dort, který osvěží i potěší mlsné jazýčky. Mascarpone se postará o vláčnost a jemnost, šlehačka zase zvýrazní chuť. Vrch dortu zdobí šťavnaté jahody a želé.

Hrníčkový ovocný koláč

Sklizeň ovoce je v plném proudu. Hrníčkový ovocný koláč můžete připravit z jakéhokoliv ovoce. Švestky, hrušky meruňky, borůvky, všechny sezonní varianty doplněné o křupavou drobenku budou chutnat skvěle. Tento lehký koláč si zamiluje celá rodina, uvidíte sami.

Hrnková bublanina

Bublanina, všemi oblíbená buchta, na kterou snad každá rodina má svůj osvědčený recept. Vykouzlete ji podle našeho tipu snadno, rychle a navíc bez váhy. Tato hrnková bublanina plná ovoce má zkrátka šťávu. Připravit ji můžete také z ovoce mraženého, které jste nasyslili během letních měsíců v mrazáku. Na těsto ho dávejte zmražené. 

Hrníčkový perník

Chutný a nadýchaný perník si nyní můžete připravit i bez vážení pomocí hrnečku. Po vychladnutí jej rozkrojte a potřete marmeládou. Na závěr polijte hrníčkový perník čokoládovou polevou, a až trochu ztuhne, posypte povrch perníku ještě strouhaným kokosem.

Autor: DF