Dorty v boho stylu: Pokochejte se těmi nejkrásnějšími

28. května 2023 • 00:00

Boho styl je ve svatebním světě stále oblíbenější, a tak není žádným překvapením, že proniká i do světa dortů, a to nejen těch svatebních. Jestli máte rádi přirozené barvy, přírodu a nespoutanost, budou vás boho dorty i veselka uspořádaná v tomto duchu neskutečně bavit.

Dokonalost boho stylu je právě v jeho nedokonalosti. A to platí i v případě dortů. Zapomeňte tedy na to, že dort má být takový a makový, že musí mít dokonale souměrný korpus, který pak naplníte máslovým krémem a ozdobíte do posledního detailu polevou a marcipánem. Nenechte se ničím omezovat, u boho dortu máte naprostou svobodu sebevyjádření, takže si ho sestavte a ozdobte tak, jak sami chcete.

Jaké svatební dorty byly v kurzu před lety a jaké vládnou nyní? >>>

Video se připravuje ...

Jak vypadá boho dort?

Boho styl je bohémský, barevný a hlavně bez pravidel. Kombinuje zdánlivě nekombinovatelné, miluje nedokonalost, kašle na tradice a ctí přírodu, takže nemá rád ani žádné náhražky. Základem je tedy použití kvalitních surovin, ze kterých upečete korpus a připravíte lehký krém. Starosti si nemusíte dělat ani se zdobením. Využijte to, co nabízí příroda – čerstvé ovoce (ideálně lesní), květy, šišky, jehličí, větvičky…

Dorty v boho stylu se často dělají na svatby Dorty v boho stylu se často dělají na svatby • Autor: iStock

Typickým příkladem boho dortů jsou takzvané nahé dorty, které zvládnou i začínající pekařky. Inspirujte se v naší galerii. A pokud budete chtít svůj boho dort dotáhnout k dokonalosti, servírujte ho na dřevěném podnose.

Upečte si piškotový dortový korpus podle našeho návodu a naplňte ho lehkým krémem z tvarohu:

Tvarohový boho krém

Co budete potřebovat:

  • 750 g měkkého tvarohu z vaničky
  • 200 g čerstvého sýru (lučina nebo žervé)
  • 120 g cukru
  • vanilkový lusk

Vanilkový lusk podélně rozřízněte a vyškrabejte z něj nožem semínka. Dejte je do mísy, přidejte tvaroh, sýr a cukr a prošlehejte na hladký krém.

Další recepty na domácí dorty najdete ZDE.

I takový mrkvový dort může být boho >>>

Video se připravuje ...

Autor: AK