Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!

22. ledna 2023 • 00:00

Oblíbený dezert, pojmenovaný po ruské baletce Anně Pavlovové je nádherný ve velké i mini verzi. Dortíky z pečených bílků svým tvarem připomínají baletní sukničky, a aby lahodily oku i chuťovým pohárkům, stačí jim jednoduché zdobení. Inspirujte se nejkrásnějšími mini Pavlova v galerii a připravte je na oslavu nebo k odpolední kávě.

Pavlova se podobá takzvaným meringue nebo v Čechách známým sněhovým pusinkám. Zatímco meringue jsou bílky s cukrem v různém poměru, někdy i s trochou soli a pár kapkami citronu, Pavlova obsahuje větší díl octa nebo citronové šťávy a také škrob, který zajišťuje stabilitu. Správně by upečená Pavlova měla mít konzistenci podobnou marshmallow, je tedy důležité dortíky nezapomenout v troubě.

Podívejte se na recept a postup, jak na dort Pavlova krok za krokem.

Video se připravuje ...

Nejčastěji uvidíte dorty Pavlova ozdobené ovocem, které se ke sladké chuti a nadýchané struktuře báječně hodí. Ať už vyberete čerstvé kousky ovoce nebo mražené na rozvar, sáhněte nejlépe po kyselejších druzích, jako jsou kiwi nebo lesní směs. Budou se s Pavlova parádně doplňovat a další zdobení v podobě šlehačky, drcených oříšků, čokoládových hoblinek nebo sirupů už je jen na vás!

A pokud máte s tímto dezertem zkušenosti nebo hledáte inspiraci na konkrétní chutě a zdobení, zkuste třeba dortíky Pavlova s citronovým krémem, s amaretto krémem, s kokosovým krémem, s pistáciemi a višněmi nebo klasiku se šlehačkou a jahodami. Jestli chystáte oslavu pro více lidí, potěší vás party Pavlova s exotickým ovocem nebo mini Pavlova s krémem z mascarpone.

Autor: MM