60 nejkrásnějších mrkvových dezertů: Vychutnejte si naši galerii i úchvatné recepty

10. října 2021 • 00:00

Možná byste tomu nevěřili, ale mrkvové dorty a dezerty patří momentálně k těm nejpopulárnějším. Mrkev vykouzlí z každého obyčejného moučníku hotový zázrak, protože nabídne nevšední chuť, ale i vláčnost! Vyzkoušejte mrkvové muffiny, koláčky nebo typický mrkvový dort. Zdobení marcipánovými nebo čerstvými baby karotkami dotáhne celý výsledek k naprosté dokonalosti.

Mrkvové muffiny

Sladké mrkvové muffiny s vlašskými ořechy a skořicí skvěle doplňuje lehký krém ze smetanového sýra. Ozdobte je baby karotkou nebo vlašskými ořechy a přesvědčte se sami, jak se po nich zapráší.  

Video se připravuje ...

Mrkvové kuličky

Rumové kuličky jistě znáte, co takhle zkusit zdravější variantu s mrkví? Mrkvové kuličky vypadají v ozdobných papírových košíčcích zkrátka báječně. Nejen každou návštěvu s nimi zaručeně potěšíte.  

Mrkvové koláčky whoopies

Mrkvové koláčky whoopies jsou oblíbenou delikatesou Američanů. Malé dortíky z mrkvového těsta jsou slepované lahodným máslovým krémem. Tato dobrota se hodí nejen na speciální příležitosti.  

Mrkvové rohlíčky s povidly

Křupavé a přitom tak vláčné mrkvové rohlíčky s povidly zkrátka musíte vyzkoušet, dokonalé spojení vynese vaše chuťové pohárky až do nebe. Po vychladnutí nezapomeňte rohlíčky řádně poprášit moučkovým cukrem!  

Mrkvový jáhelník

Za názvem mrkvový jáhelník se skrývá úžasný jáhlový koláč s mrkví, karamelizovaným cukrem a limetkami. Nenáročný dezert skvěle poslouží k odpolední kávě, ale báječně se bude vyjímat i na slavnostní tabuli.  

Rychlý mrkvový dort

Mrkvový dort je záležitost, která mezi dezerty s mrkví nesmí chybět. Známe ho snad všichni, vláčný korpus, jemný krém, nasekané oříšky, hnědo-oranžová barva a famózní vůně, to je zkrátka mrkváč tak, jak ho milujete.    

Mrkvový koláč s ricottou

Po skořici voňavý a vláčný mrkvový koláč s ricottou hravě zvládnete připravit do hodinky. Krém je doplněný o cukr, žloutky a citronovou kůru. Tento koláč bude ze stolu mizet rychlostí blesků!  

Mrkvový chlebíček s kokosovým krémem

Sladký chlebíček z banánů nebo jablek jistě znáte, co takhle trochu experimentovat a ochutnat výtečný mrkvový chlebíček s kokosovým krémem. Poslouží k snídani, k svačině nebo jako sladká tečka za dobrým obědem.  

Mrkvový dort s ananasem a banánem

Receptů na mrkvové dorty najdete nespočet. Mrkvový dort s ananasem a banánem je ozvláštněný krémem ze smetanového sýra, cukru, citronové šťávy a je zdoben mrkvovými loknami, nasekanými pistáciemi a lístky voňavé máty.

Video se připravuje ...

Autor: DF