Den matek: 3 sladká překvapení, která zvládnou vaše ratolesti jen s malou pomocí

10. května 2023 • 12:00

Touží vás děti obdarovat na Den matek vlastnoručně vyrobeným dárkem? Kuchyně, ruce od mouky a vousy od cukru jsou to nejlepší stmelovadlo rodiny. Nechte je přiložit ruku k dílu a společně upečte něco dobrého pro vás nebo babičku. Máme pro vás recepty, které děti zvládnou skoro celé samy!

Kuchyně nabízí pro děti spoustu kreativních aktivit. A i když ji pak budete muset pořádně uklidit, stojí za to děti zapojit do sladkého pečení. Je spousta moučníků, které děti zvládnou s vaší minimální pomoci a ty starší možná už úplně samy. Plno možností nabízí hotové listové těsto, které stačí naplnit. Nebo recepty z pár surovin, na jejich odvážení stačí obyčejný hrnek. Vyzkoušejte některé z nich.

Když dětem pomůžete, zvládnou i jednoduché muffiny s čokoládou>>>

Video se připravuje ...

Mini štrúdly s jablky

Mini štrúdly z listového těsta Mini štrúdly z listového těsta • Autor: F.O.O.D.

Máte doma ještě přebytky jablek? Zužitkujte je na náplň do těchto roztomilých mini štrúdlů s jablky a oříšky. Máte-li doma chlazené listové těsto, budete je mít připravené raz dva. Jako odpolední svačina nebo zákusek ke kávě se vám na neděli budou hodit a děti se alespoň na chvilku zabaví při motání.

Hrnkové muffiny s lesními plody

Hrnkové muffiny s lesním ovocem Hrnkové muffiny s lesním ovocem • Autor: F.O.O.D.

S čím jiným vyrukovat při pečení s dětmi než s jednoduchým receptem bez vážení? Můžete si s nimi nakreslit návod, kolik hrnků od jaké ingredience do těsta patří, a vy si jen uvaříte kafe a budete po očku sledovat, co se v kuchyni děje. Díky podmáslí jsou tyhle hrnkové muffiny s ovocem a ořechovou drobenkou neskutečně vláčné a spotřebujete na ně starší ovoce z mrazáku. Nezapomeňte ho na těsto dávat zmražené, z předem rozmrazeného ovoce by se vám muffiny nepěkně rozmáčely.

Čokoládové sušenky z pěti surovin

Upečte si dokonale čokoládové sušenky s čokokousky Upečte si dokonale čokoládové sušenky s čokokousky • Autor: iStock

Sušenky, ve kterých je jen čokoláda, čokoláda a čokoláda a příjemně se rozplynou na jazyku? A ještě k tomu jsou tak jednoduché, že je zvládnou připravit i šikovní předškoláci? To všechno splňují čokoládové sušenky podle našeho receptu.

Video se připravuje ...

Autor: red