Čokoládové sušenky: Zkuste upéct domácí a po kupovaných už nesáhnete

Video se připravuje ...
13. října 2018 • 00:00

V obchodě byste jen marně hledali sušenky, které se mohou rovnat těm, které připravíte doma. Domácí jsou křehké, plné kvalitní čokolády a ve výsledku vás vyjdou mnohem levněji než kupované. Naučte se cookies podle našeho video receptu. Jsou tak čokoládové a křupavé, že zmizí dřív, než stačí vychladnout.

Dokonale vyladěný recept na domácí sušenky využijete každou chvíli. Aby ale byly doopravdy bezkonkurenční, nezapomeňte vybrat dobrou čokoládu. Pokud se rozhodnete připlatit si za kvalitní čokoládu, ať už hořkou nebo mléčnou, rozdíl rozhodně poznáte. Podívejte se, jak peče čokoládové sušenky food blogerka Mona Jaoua ve videu v úvodu článku a upečte si je i vy.

Suroviny:

250 g polohrubé mouky
250 g cukru krupice
225 g měkkého másla
50 g kakaa
155 g mléčné čokolády
2 vejce
4 lžíce mléka
1 balení vanilkového cukru
1 lžička skořice
1 lžička jedlé sody
0,5 lžičky soli

Čokoládové cookies krok za krokem

1. V jedné misce smícháme všechny sypké ingredience a do druhé misky přelijeme všechny tekuté přísady. Změklé máslo zpracujeme metlou dohromady s mlékem a vejcem.

2. Suché ingredience pomalu přesypeme do tekutých a rukou zpracujeme do vláčeného těsta.

3. Nakonec přidáme na kostičky nakrájenou mléčnou čokoládu a zapracujeme ji do těsta. Těsto by mělo být vláčné a lepivé.

4. Hotové těsto přikryjeme potravinářskou fólií a necháme alespoň jednu až dvě hodiny odpočinout v chladu.

5. Z vychlazeného těsta tvarujeme pomocí lžíce kuličky a klademe je ve větších vzdálenostech od sebe na plech vyložený pečicím papírem. Počítejte s tím, že se sušenky při pečení roztáhnou, dejte jim proto dostatečný prostor.

6. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 9 až 12 minut. Upečené sušenky nechte na plechu ještě chvíli vychladnout, než je začnete skládat na talíř, aby se vám zbytečně nepolámaly.

Stále nemáte jasno, jak na tyhle skvělé čokoládové sušenky? Podívejte se na video v úvodu článku, kterým vás provede food blogerka Mona Jaoua, a dozvíte se i pár užitečných tipů navíc.

Další skvělé recepty na domácí sušenky najdete ZDE >>>