Podzimní recepty: Dýňová polévka, vepřová panenka a kefírový koláč s jablky

22. září 2018 • 00:00

Rozlučte se s létem, pusťte podzim k sobě na talíř a vzdejte hold chuťovým kombinacím, které vás zahřejí. Vepřové maso na červeném zelí, sytá dýňová polévka a teplý jablečný koláč se skořicí jsou pokrmy, se kterými nemůžete šlápnout vedle. 

Podzimní menu

Těšíte se již na konci babího léta, až zapálíte svíčky, zabalíte se do vlněného svetru a povečeříte vydatné jídlo se sklenkou červeného vína? Nechte se inspirovat fantastickými recepty z podzimního speciálu Blesku pro ženy a připravte se s námi na toto roční období plné barev.

Dýňová polévka s kokosovým mlékem a červenou čočkou

Dýňová polévka se v posledních letech stala podzimní stálicí. Zkuste ji protentokrát trochu jinak a připravte krémovou dýňovou polévku s kokosovým mlékem a červenou čočkou. Díky čočce bude polévka sytější a jemná nasládlá chuť kokosového mléka v kombinaci s pikantním zázvorem a skořicí posouvá dnes už tradiční recept na polévku o úroveň výš.

Vepřová panenka: recept s červeným zelím a jablkem

Panenka bezpochyby patří mezi nejoblíbenější druhy vepřového masa a své čestné místo na výsluní si obstojně obhájí i během podzimní sezony. Ochutnejte vepřovou panenku s červeným zelím s jablky. My zvolili jako přílohu fantastickou karamelizovanou mrkev na másle, ale skvěle bude panenka chutnat i s pečenými brambory.

Recept na jablečný koláč s vůní skořice a čokolády

Báječný oběd se neobejde bez sladké tečky a závěr léta si přímo říká o sezonní suroviny a pečení z našich českých jablek. Místo klasického listového štrúdlu ale vyzkoušejte kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou. Do té přidejte špetku skořice a pak už stačí jen zavřít oči a myslet na blížící se advent. 

Autor: Redakce