Vyzkoušejte recept na cantuccini – věhlasné toskánské sušenky

Tyto prastaré mandlové sušenky pochází z Toskánska. Jelikož neobsahují žádný tuk, nekazí se, a tak je můžete napéct do zásoby. Nejčastěji se jedí namáčené do kakaa, čaje, kávy či dezertního vína. Recept je velice jednoduchý a uvidíte, že s ním budete mít úspěch.
Doba přípravy: 40 minut
Na tři sklenice o objemu 700 ml budeme potřebovat:
2 vejce + 1 vejce na potření
120 g krupicového cukru
strouhanou citronovou kůru podle chuti
125 g loupaných mandlí
125 g neloupaných mandlí
125 g lískových oříšků
250 g hladké mouky
½ sáčku kypřicího prášku do pečiva
Postup:
Celý video recept naleznete zde.
Troubu předehřejte na 180 °C. Vejce vyšlehejte s cukrem a citronovou kůrou, přidejte mandle a oříšky, mouku prosátou s kypřicím práškem. Ze směsi vypracujte těsto, na plechu s pečicím papírem vytvořte z těsta 2 stejné válečky, potřete je prošlehaným vejcem a pečte asi 25 minut. Ještě zatepla nakrájejte na stejně široké proužky a nechte vychladnout. Skladujte v uzavíratelných sklenicích. Cantuccini se podávají s dezertním vínem, do kterého se namáčejí.
A pokud nevíte, kam sušenky uschovat, než se snědí, použijte obyčejné sklenice, které jsou na ně jako dělané.