Rychlý dezert do 20 minut: Čokoládová pěna, panna cotta i kokosky

21. února 2019 • 06:00

Když vás honí mlsná, hodí se mít v rukávu pár jednoduchých a skvělých moučníků. Tyhle dobroty nikdy nezklamou a přesvědčí vás, že na to, abyste potěšili dokonalým dezertem, nemusíte v kuchyni trávit hodiny.

Dvacet minut času a pár ingrediencí. Zní to možná jako výjev z dokonalého světa, ale tyto dezerty jsou skutečnost. Celý recept a postup zobrazíte kliknutím na název konkrétního pokrmu.

Limetková pěna s ořechy

Lehounká a svěží díky limetce a zároveň plná křupavých kešú, pistácií i lískových a vlašských oříšků je vynikající limetková pěna s ořechy. O co všechno tenhle originální rychlý dezert obohatíte, je už jen na vaší fantazii, výsledek ale bude vždycky neodolatelný.

Čokoládový chlebíček 

Pomoct si při přípravě dezertu zbylými sušenkami je starý trik, který šetří čas a práci. Čokoládový chlebíček se sušenkami a skořicí bude díky nim chutnat náramně. Je sice potřeba nechat ho nejlépe přes noc vychladit, samotná příprava ale jednodušší být nemůže. Plná chuť hořké čokolády nejlépe vynikne s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo řeckého jogurtu navrchu. Kousek tmavé čokolády si navíc nemusíte vyčítat. Čokoláda funguje jako přírodní antidepresivum, prospívá srdci a zlepšuje náladu.

Panna cotta: recept s malinami nebo třešněmi

Dezert stejně jednoduchý jako oblíbený. Díky této italské dobrotě můžete mít za pár minut hotový moučník jako z restaurace s michelinskou hvězdou. Ačkoliv panna cottě sluší téměř jakékoliv ovoce, zkuste připravit panna cottu s malinami nebo delikatesní panna cottu s třešněmi a v červeném víně. Tento dezert vás jednou provždy přesvědčí o tom, že pudinkovou konzistenci jednoduše milujete. 

VIDEO: Jak si připravit tu nejlepší panna cottu?

Kokosky za čtvrt hodiny

Zbyly vám bílky a za dveřmi je nečekaná návštěva? Minimum ingrediencí a jen pár minut potřebujete na přípravu těchto bleskových kokosek. Geniální recept na poslední chvíli. Zbyde-li vám chvilka času, můžete kokosky namočit v rozpuštěné čokoládě.

Nepečené čokoládovo-arašídové hrudky

Oblíbená americká kombinace čokolády a arašídového másla nezklame nikdy. Tyhle nepečené sušenky podle receptu přímo z USA jsou toho jasným důkazem. Jednoduchá dobrota, kterou rozhodně neuděláte jenom jednou.

Tiramisu

Ani na tenhle proslulý italský dezert nepotřebujete hodinu. Vyzkoušejte tiramisu podle časopisu F.O.O.D., které chutná luxusně a zabere jen 20 minut. Připravit ho můžete jako dort nebo ingredience jednoduše navrstvit do skleničky. Úspěch s ním ale máte zaručený pokaždé.

Belgické vafle

Máte-li doma vaflovač, je volba jasná. Belgické vafle podle tohoto tradičního receptu chutnají nepřekonatelně. Výhodou je, že se dají dozdobit vším, co je zrovna po ruce, ať už je to skořice, tvaroh, marmeláda, nutella nebo javorový sirup, takže na nákup kvůli jejich přípravě rozhodně nemusíte. Pokud vaflovač nevlastníte, můžete těsto nalít na lívanečník a usmažit na způsob lívanečků nebo zkusit použít sendvičovač nebo panini press. Tvar sice nebude tak pěkný, ale vafle budou chutnat výborně pořád.

Dezert do skleničky podle chuti

Krém s ovocem je svěží dezert,  jehož příprava vás svou jednoduchostí nadchne – do ušlehaných žloutků stačí kápnout rum a smetanu. Přidejte jakéhokoliv ovoce, které zrovna máte po ruce, a dozdobte lístečkem máty a dokonalý dezert pro každou příležitost je na světě.

Chocolate mousse

Nejrychlejší způsob, jak udělat každého milovníka čokolády šťastným. Nutellová pěna možná není to nejzdravější na světě, jakmile ji ale ochutnáte, rádi na to zapomenete. Pokud ale přeci jen trváte na zdravější variantě, vyzkoušejte pětiminutovou kakaovou pěnu z tofu. Nemusíte se bát zbytečných kilojoulů a přijmete pořádnou dávku proteinu. Recept je navíc vhodný i pro vegany.

Zajímají vás recepty na zdravé dezerty? Inspiraci na mlsání bez výčitek najdete ZDE >>>

Autor: Kristina Hamplová