Zdravé mlsání? Vyzkoušejte lupínky z cukety nebo banánové sušenky!

9. června 2017 • 14:21

Večerní relax u filmu nebo televize se většinou neobejde bez popcornu a drobných chuťovek, které jíme v průběhu celého večera, ale stále máme pocit, že jich bylo málo. Naučte se mlsat zdravě, po špenátových rolkách nebo lupínkách z cukety vám těžko nebude.

Müsli tyčinky

Šetřete a připravte si domácí müsli tyčinky – jsou zdravé, bez cukru a přesně víte, co obsahují. Oříšky můžete přidat dle chuti nebo vašich zásob v kuchyni. Chybu neuděláte ani v případě, že přidáte sušené ovoce nebo čokoládu.

Domácí fit tyčinky zvládnete během pár minut! Domácí fit tyčinky zvládnete během pár minut! • Autor: iStock

Křížaly – sušená jablka

Často opomíjená jablka stačí pořádně usušit a zdravé mlsání je na světě! Věnujte část svého večera krájení a přípravě jablek, následně vložte do sušičky nebo blízko topení a pak už vyčkejte několik hodin. Jablečné plátky doporučujeme před sušením pokapat citronem, aby nezhnědly.

Křížaly jsou zdravé! Křížaly jsou zdravé! • Autor: iStock

Kořeněné chipsy z hlívy

Chipsy mohou být zdravé, stačí vědět, jak na to. Použijte zdravější hlívu a i když je k jejich přípravě nezbytný olej, stačí houby jenom potřít a vložit do mikrovlnné trouby, zapnout nejvyšší stupeň ohřevu a opékat cca 10 minut z každé strany.

Špenátové muffiny

Slané muffiny zaberou maximálně 10 minut přípravy a 15 minut v troubě během pečení. Zkrátka rychlovka, kterou si zamilujete!

Video se připravuje ...

Zdravé špenátové rolky

Pikantní rolky z rozmixovaných ingrediencí opečených na pánvi. Hotovou placku srolujete a spíchněte párátkem, případně naplňte pomazánkou.

Pikantní rolky z rozmixovaných ingrediencí opečených na pánvi chutnají skvěle Pikantní rolky z rozmixovaných ingrediencí opečených na pánvi chutnají skvěle • Autor: iStock

Cuketové lupínky

Křupavé lupínky z cukety jsou skvělé na večerní mlsání! Stačí obalit ve směsi z rozdrcených kukuřičných vloček a dát zapéct.

Cuketové lupínky - zdravá alternativa Cuketové lupínky - zdravá alternativa • Autor: iStock

Fitness jogurtový koláč

Honí vás po večerech mlsná? V tom případě musíte fitness koláč vyzkoušet! Nepečený korpus z rozinek a kešu oříšků je oproti tomu z cukrárny výživově hodnotný a rozhodně po něm neztloustnete!

Mlsat sladce a zdravě! Jde to! Mlsat sladce a zdravě! Jde to! • Autor: iStock

Rychlé banánové sušenky

Podlehněte banánovým sušenkám z ovesných vloček. Sladké placky rozhodně nejsou ničím, co vám bude křupat mezi zuby, naopak jsou poměrně vláčné, ale zato snadno návykové!

Zdravé sušenky z banánů a ovesných vloček Zdravé sušenky z banánů a ovesných vloček • Autor: iStock

Polentové hranolky

Víte, že z kukuřičné kaše se dají připravit výborné zdravé hranolky? A navíc bez omastku, stačí uvařit hustou směs, okořenit a upéct v troubě. Servírujte s jakýmkoliv oblíbeným dipem.

Hranolky z kukuřičné kaše jménem polenta Hranolky z kukuřičné kaše jménem polenta • Autor: iStock