Co uvařit dětem o jarních prázdninách? Vsaďte na klasiku, jen ji trochu vylepšete

2. února 2024 • 00:45

Děti bývají nároční strávníci. Spousta věcí jim nechutná a v jídle bývají dost konzervativní. Pokud si tedy chcete ušetřit nervy během týdne, kdy budou mít jarní prázdniny a vy pro ně budete muset vařit, raději moc neexperimentujte. Vsaďte raději na jídla, která děti znají a která jim chutnají, jen je lehce vylepšete nebo obměňte. Máme pro vás tipy od pondělí až do neděle.

Kuře na paprice s neobvyklou přílohou

Video se připravuje ...

Kuře na paprice je naprostá klasika, kterou s chutí sní většina dětí. Naservírujte jim ho místo s knedlíky nebo těstovinami s jemnými a lehkými špenátovými noky

Nejlepší holandský řízek

Holandský řízek je ověřená klasika Holandský řízek je ověřená klasika • Autor: F.O.O.D.

Řízek, nebo karbanátek? Děti milují obojí, tak proč to nespojit. Připravte jim šťavnatý karbanátek s voňavým sýrem gouda, obalený v trojobalu a osmažený na přepuštěném másle. A k němu jako přílohu šťouchané brambory.

Kuličky v omáčce s neobvyklou přílohou

Masové koule s bulgurem a zeleninou Masové koule s bulgurem a zeleninou • Autor: F.O.O.D.

I masové kuličky v rajčatové omáčce patří mezi dětské hitovky. Zpravidla se podávají se špagetami nebo jinými těstovinami. Vy k nim pro změnu můžete udělat neobvyklou přílohu z bulguru, brokolice a cukrového hrášku. 

Opečené škubánky 

Opečené škubánky s mákem Opečené škubánky s mákem • Autor: F.O.O.D.

Škubánky jsou levné, ale chutné jídlo, pro jehož přípravu potřebujete jen brambory, mouku a silnou ruku. A když je opečete na másle dozlatova, budou ještě lepší. Posypte je mákem a cukrem a jestli dětem mák nechutná, přelijte je ovocnou omáčkou.

Kuře trochu jinak

Pečené kuře s bylinkami, česnekem a citronem Pečené kuře s bylinkami, česnekem a citronem • Autor: F.O.O.D.

Klasické pečené kuře je fajn, ale možná už trochu nuda. Zkuste k němu přidat bylinky, česnek a citron. Malá obměna z něj udělá delikatesu, která bude vonět ještě před tím, než kuře vytáhnete z trouby. 

Špagety carbonara

Špagety carbonara Špagety carbonara • Autor: F.O.O.D.

Špagety jsou ideální jídlo ve chvíli, kdy spěcháte. Připravte je dětem pro změnu „po uhlířsku." Jednoduchá kombinace vajec, slaniny, sýra a těstovin je skvělá. 

Barevná frittata

Papriková frittata Papriková frittata • Autor: F.O.O.D.

Italská varianta omelety je chuťově bohatší, rychlá na přípravu a můžete do ní přidat skoro cokoli, co máte doma v ledničce. A když kousek zbude, klidně ji dejte dětem ke svačině, je skvělá i studená. 

Sladká odměna 

Vdolky s povidly a tvarohem Vdolky s povidly a tvarohem • Autor: F.O.O.D.

Jako víkendový moučník můžete připravit nadýchané vdolky s povidly a tvarohem. Milují je malí i velcí. Děti budou nadšené a vy se alespoň odměníte za celotýdenní šichtu v kuchyni.  

Nebo upečte plný pekáč buchet >>>

Video se připravuje ...

Autor: Anna Kopečková