Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, řez i buchtu na plech

20. září 2023 • 08:00

Nejlepší sladké pohoštění bývá povětšinou to nejjednodušší a přesně takové jsou i naše recepty. Jejich příprava vám nezabere více jak 20 minut z vašeho volného času a ještě si pochutnáte. Ať je pondělí, středa nebo pátek, každý pracovní den si tak můžete snadno zpříjemnit zcela jiným dezertem.

Letní prázdniny se přehouply do babího léta a i v tomto čase si během pracovního koloběhu rádi dopřejeme na balkóně či ve stínu stromů na zahradě relax s kávou a porcí výtečného moučníku. Protože s jídlem roste také chuť, vybrali jsme pro vás pět osvědčených a zároveň jedinečných receptů, se kterými bude nastávající podzim ještě o něco sladší.

Zkuste i rychlý švestkový koláč podle videoreceptu>>>

Video se připravuje ...

Cuketový makovec

Mák je v české kuchyni velmi oblíbený a cuketová buchta s ním je opravdovou delikatesou Mák je v české kuchyni velmi oblíbený a cuketová buchta s ním je opravdovou delikatesou • Autor: iStock

Jelikož léto ještě stále vydává své šťavnaté plody, včetně cuket, vybrali jsme pro vás vynikající cuketový makovec, ve kterém se dokonale snoubí lahodnost tradiční české kuchyně s oblíbenou zeleninou. Díky ní se moučník stává úžasně vláčnou delikatesou a snadno jej připravíte bez vážení hrnečkovou metodou. A když budete mít během pečení chvilku času, zapište si postup do svého receptáře, protože věřte, že naposledy jej určitě nepečete.     

Tvarohové tiramisu

Tiramisu je výtečným dezertem, který snadno připravíte i do skleničky Tiramisu je výtečným dezertem, který snadno připravíte i do skleničky • Autor: iStock

Italskou kuchyní inspirovaný dezert, kterým dozajista uctíte i tu nejmlsnější návštěvu, to je tiramisu. Připravit ho můžete jak do větší formy, tak malých skleniček, ve kterých krásně vynikne střídání kávou nasáklých piškotů a lahodných krémových vrstev. Doplnit jej lze také čerstvým lesním ovocem, které tiramisu nejen krásně rozzáří, ale i chuťově osvěží.   

Kefírový koláč

Kefírový koláč můžete potáhnout čokoládovou polevou a ozdobit např. mandlemi, kokosem nebo čerstvým ovocem Kefírový koláč můžete potáhnout čokoládovou polevou a ozdobit např. mandlemi, kokosem nebo čerstvým ovocem • Autor: iStock

Opravdu snadným a bleskovým moučníkem na plech je výborný kefírový koláč, kterým potěšíte zejména milovníky kakaových dezertů. Chutná skvěle jen pocukrovaný, ale potažený čokoládovou polevou nebo dokonce ozdobený šlehačkou se stává buchtou na každou příležitost. Za vyzkoušení však stojí také varianta ořechová či efektní dvoubarevná

Ricottový koláč s malinami a ostružinami

Ricottový koláč s malinami a ostružinami Ricottový koláč s malinami a ostružinami • Autor: F.O.O.D.

Úžasně vláčný moučník, plný šťavnatého ovoce, to je ricottový koláč s malinami a ostružinami. Tento dezert zvládne upéct i naprostý začátečník – stačí jen prošlehat vejce s ricottou, smíchat se směsí sypkých ingrediencí a nakonec přilít rozpuštěné máslo. Jen pozor, po upečení zmizí z pekáče mrknutím oka.

Nepečené BeBe řezy s ovocem

Bez zapnutí trouby připravíte výborné nepečené řezy z oblíbených BeBe sušenek. Se zakysanou smetanou nebo jogurtem, ovocem, čokoládou i margotkou. Tento moučník si snadno vyladíte k dokonalosti dle své chuti a o tom, že si jej zamilují děti i dospělí, nemůže být jakýchkoli pochyb.  

Video se připravuje ...

Autor: red