Koláče na plech, které zvládne každý: Zkuste brownies, margot řezy nebo kefírovou buchtu

Koláče, řezy i moučníky lité na plech. Snadno se krájí na stejné díly, nemusíte se bát nedostatku porcí a nezašpiníte příliš nádobí. Ať už dáváte přednost osvěžujícímu ovoci, vláčnému tvarohu nebo si raději smlsnete na něčem superčokoládovém, tyhle recepty jsou přesně pro vás.

Bublanina i drobenkový ovocný koláč

Moučníky s ovocem vynikají vláčností. Cuketová buchta nebo buchta s jablky a kysanou smetanou neurazí jako lahodný dezert ke kávě ani na rodinné oslavě. Upéct ale můžete třeba i klasickou bublaninu. Použít můžete ovoce z mrazáku, které předem nerozmrazujte, aby nebyla bublanina zbytečně rozmáčená. Téměř bez práce je pak také výborná drobenková buchta nebo buchta hrníčková, kterou bez problémů zvládne i hospodyňka začátečnice.

Tvarohové buchty vynikají vláčností

Slavné Míša řezy patří mezi nejoblíbenější dezerty, které milují dospělí i děti a pochutnáte si na nich kdykoliv během celého roku. Znáte recept na klasický moučník s názvem "prošívaná deka"? Název dostal právě pro ono "prošití" tvarohovou náplní a v tomto případě přijde navíc do těsta i strouhaná mrkev, aby byl výsledek vláčný. Tvaroh ale využijete i přímo při přípravě těsta. Citronovo-tvarohová buchta z tvarohového těsta se skvěle hodí například ke snídani. Pokud zrovna nemáte tvaroh, můžete ho nahradit například jogurtem nebo kyškou.

Buchta s pudinkem i margot řezy

Ze známých rumových tyčinek si můžete upéct i stejnojmennou buchtu Margot. Nastrouhaná tyčinka přijde přímo do těsta, které pak fantasticky voní po kokosu a rumu a nezapomeňte s ní posypat i upečený moučník. Kokos a čokoláda tvoří dokonalý pár také v píchané kefírové buchtě. Hotové řezy propícháte vařečkou a teprve potom přelijete čokoládovou polevou, která se tak dostane i dovnitř těsta.

Čokoládové buchty

Máte-li rádi sladké, čokoládový moučník ve vašem repertoáru nesmí chybět. Připravte například nízkou čokoládovou buchtu ve stylu oblíbených brownies. O něco dietnější je pak jogurtovo-kakaová buchta, kterou je ale třeba před podáváním vychladit, aby se dobře krájela a držela tvar. Opravdového čokoholika zase potěšíte extra čokoládovými brownies. Za hodinku je máte na stole a podávat je můžete i teplé třeba s vanilkovou zmrzlinou.

Více inspirace na pečení moučníků s ovocem, čokoládou i krémem najdete ZDE >>>