Cheesecake na 60 způsobů: Oslaďte si léto s naší galerií a recepty na lahodně krémový dort

15. srpna 2021 • 00:00

Oblíbený dezert v podobě cheesecaku si můžete dopřát nejen v jeho originální pečené variantě, ale také v mnoha nepečených obměnách. Vychlazené sladké pohoštění se spoustou ovoce přijde vhod obzvláště v krásných letních dnech. Proto na nic nečekejte a ochutnejte dort, který svojí lahodností dobyl svět.  

Vynikající dort s krustou z rozdrcených sušenek, hutnou, avšak jemně krémovou náplní a dozlatova vypečenou kůrčičkou byl převzat z kuchyně Spojených států, kde se těší velké oblibě a není divu. Velmi vyhledávaným dezertem se stal i u nás a vepsal se do stálé nabídky mnoha restaurací a kaváren. Cheesecake si však můžeme snadno připravit i doma, kdy je zejména jeho nepečená varianta na zhotovení velmi jednoduchá a rychlá. A výsledek? Na tom si rozhodně pochutnáte!

Cheesecake, jak už napovídá sám název, je tradičně připravovaný z krémového smetanového sýra. Setkat se však můžeme s jeho různými variacemi např. s tvarohem, ricottou, mascarpone, zakysanou smetanou či jogurtem. Obměn se ale netýkají jen náplně, ochutnat jej můžeme i s rozličnými druhy korpusů. Kromě klasického základu ze sušenek lze oblíbený dezert v jeho finální nepečené variantě připravit také s plátem těsta piškotového nebo zejména ve veganské verzi sladké delikatesy s korpusem ze směsí různých druhů oříšků, kokosu a sušeného ovoce.  

Chuť i vzhled lahodného dortu lze jednoduše obměňovat také širokou škálou výtečného ovoce, které dodá náplním na úžasné svěžesti. Pokud tak toužíte po dokonalém dezertu plném chutí léta, je pro vás jako stvořený cheesecake borůvkový, kdoulovýjahodovo-malinový, limetový s malinovým přelivemmangový, malinový s mandlemilemon cheesecake nebo opravdu originální rozmarýnový. Za vyzkoušení však stojí i citronové cheesecake řezy s vanilkoucheesecake s passion fruit omáčkou, třešněmi a drobenkou, limetkami či jahodami, bílou čokoládou a mákem.

nepečených variant si můžete smlsnout na jogurtovo-tvarohovém cheesecaku s lesním ovocem, borůvkovém s čokoládovým korpusem nebo také na variantě borůvkovo-kokosové. Jako sladká svačinka do skleničky je výborný i cheesecake jahodový nebo mangový.

Pokud však ovoci neholdujete, připravit si můžete také cheesecake čokoládový, dort se slaným karamelem, obrácený cheesecake, mini cheesecake jako crème brûlée nebo karamelové cheesecake řezy.

Na cheesecake jsou sušenky základ. Upečte si domácí >>>

Autor: VDŠ