Dýně nasladko jsou hit! Přesvědčte se o tom v naší galerii těch 40 nejlepších dýňových dezertů

3. října 2021 • 00:00

Podzim se přihlásil o slovo a s ním i dýňová sezóna, která přináší nejen polévky a další pokrmy, ale i neodolatelné dezerty. Vyzkoušejte dýňový cheesecake, cupcakes nebo třeba dokonale vláčnou dýňovou bábovku. Při tvoření nahlédněte do naší galerie plné dýňových dobrot.

Tak trochu jiný chlebíček!

Milujete biskupský nebo banánový chlebíček? Pak si jistě oblíbíte i ten dýňový s čokoládou, vlašskými oříšky, dýňovými semínky, skořicí a voňavým muškátovým oříškem. Zkusit můžete i jiný recept na dýňový chlebíček, kde nechybí ani zázvor a rozinky.  

Video se připravuje ...

Cheesecake s vůní podzimu

Jemný dýňový cheesecake s tradičním korpusem z máslových sušenek a krémovou vrstvou vás ohromí. Stejně tak je dokonalý dýňový cheesecake s javorovým sirupem, kde základem jsou medové perníčky a dýňové pyré.

Koláč, který musíte ochutnat

Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra obstojí i při slavnostních příležitostech. Spojení dýňového pyré se skořicí, hřebíčkem a osvěžujícím krémem je zkrátka neotřelé. Koláč nezapomeňte bohatě posypat pekanovými ořechy. Favoritem se zajisté stane také americký koláč s náplní z dýně, medu, javorového sirupu, skořice, zakysané smetany a citronové šťávy. Dáváte-li přednost malým dezertům pak dýňové tartaletky jsou pro vás to pravé.

Muffiny nebo cupcaky, po kterých se zapráší!

Úsměv na tváři vám zaručeně vykouzlí voňavé dýňové muffiny nebo roztomilé cupcaky v ozdobných košíčkách. Malé dortíky původem z Ameriky, typické svým opojným krémem na vrchu si zamilujete od prvního sousta.

Je libo koblížky nebo americké donuty?

Dýni můžete využít i při přípravě lahodných dýňových koblížků. Nemáte-li dýně stále dost, pak vás mile překvapí dýňové donuty s dýňovým máslem. Tento dezert se zaručeně zapíše mezi vaše oblíbence.

Bábovka, která vás mile překvapí

Že je bábovka nuda, není už dávno žádná pravda. Do těsta můžete přidat téměř cokoliv a právě dýně dodá ten správný šmrnc. Vláčná bábovka z dýňového pyré, doplněná o kousky čokolády, kardamom a skořici, politá čokoládovou polevou si vás získá od prvního kousnutí.

Sušenky, které musíte ochutnat!

Ke kávě nebo k čaji přijdou vhod dýňové sušenky. Z křehkých cookies s čokoládou se budete radovat za pár minut. Do půl hodinky máte hotovo! Chcete-li sladkou tečku dovést k dokonalosti, pak k nim vyzkoušejte dýňové cappuccino.

Video se připravuje ...

Autor: DF