70 hruškových dezertů na jednom místě: Vyberte si ten nejlepší

16. září 2021 • 00:00

Zužitkujte hruškovou úrodu tím nejsladším způsobem. Pochutnejte si na opravdové delikatese v podobě pečených hrušek, báječném mandlovém koláči s pošírovanými hruškami nebo na neobvyklé bábovce či tradičních hruškových frgálech. Inspirujte se úžasnými hruškovými dezerty v naší galerii.

Pečené hrušky

Pečeným hruškám s medovým sirupem jen tak neodoláte. Ozdobte je zakysanou smetanou a směsí oříšků a dokonalý dezert je v tu ránu na světě.  

Nejen jablka, ale i hrušky lze připravit v županu >>>

Hruškový koláč

Hruškové koláče patří mezi favority. Tento jedinečný dezert s hruškami uvnitř ukrývá kousky čokolády. Moučník v tomto podání si zamilujete od prvního sousta.  

Hruškové muffiny

Přidejte do těsta hrušky a z obyčejných muffinů se rázem stane famózní pochoutka. Čekáte návštěvu? V tom případě jsou ideální volbou. Hruškové muffiny jsou jednoduché a z talíře budou mizet rychlostí blesků. 

Čokoládová bábovka s hruškami v karamelu

Stejně jako muffiny i čokoládová bábovka s hruškami v karamelu vás ohromí. Zkaramelizované hrušky můžete ještě posypat skořicí a přidat trochu medu, díky němu dostane bábovka ten správný šmrnc.

Čokoládové řezy s hruškami

Milujete jednoduché a rychlé buchty na plech? Pak vás mile potěší čokoládové řezy s hruškami. Přidejte na vzhledu tím, že do těsta zasadíte hrušky v celku, a nechte se okouzlit pravou originalitou.

Žemlovka s jablkem a hruškou

Spotřebujte zbylou vánočku nebo rohlíky a pusťte se do lahodné žemlovky s jablkem a hruškou. Zasypejte ji nahrubo nasekanými ořechy a ozdobte plátky mandlí. Žemlovka vás zasytí i k obědu.

Mandlový koláč s pošírovanými hruškami

Mandlový koláč s pošírovanými hruškami je opravdová dobrota! Mandlový korpus je pokladen hruškami pošírovanými v červeném víně a zalitý smetanovo-mandlovou náplní. Tato chuťová kombinace vynese vaše chuťové pohárky až do nebe.            

Pražský koláč s opilými hruškami

Ozvláštněná variace populárního pražského koláče bohatě zasypaného drobenkou je sázka na jistotu. Vláčné těsto, nadýchaný vanilkový krém a hrušky ovoněné kapkou sherry si zamilujete. Pražský koláč s opilými hruškami rozhodně musíte vyzkoušet.  

Valašské hruškové frgály s badyánem

Frgál, nejtypičtější krajová specialita Valašska. Po hruškových frgálech s badyánem podle uznávaného cukráře a porotce soutěže Peče celá země Josefa Maršálka se budete oblizovat až za ušima. Patří sice k těm náročnějším dezertům, ale rozhodně nebudete litovat.  

Hruškový crumble s perníkem

Tak trochu jiný dezert. Kombinace šťavnatých hrušek a netradiční křupavé drobenky z rumových perníčků, nasekaných mandlí a másla chutná zkrátka báječně. Nebojte se experimentů a připravte hruškový crumble s perníkem ještě dnes.

Autor: DF